Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (14/2)

TILBURG, 14 februari 2006

Veelpleger na achtervolging in gestolen auto aangehouden

TILBURG: Een achtervolging van een 27-jarige Tilburgse veelpleger in een gestolen auto is vannacht geëindigd op de kruising van het Korvelplein, Oerlesestraat en de Tafelbergstraat. De verdachte reed in een gestolen Peugeot 105 over het Korvelplein over de verkeerde rijbaan in de richting van de Oerlesestraat. In de bocht kwam de auto tegen de middengeleider waardoor de bestuurder de macht over het stuur kwijt raakte. Vervolgens week de automobilist uit naar links, reed het trottoir op tegen een vuilcontainer en een verkeerslichtinstallatie om vervolgens tot stilstand te komen tegen een geparkeerde bestelauto. De verdachte kon worden aangehouden.

De achtervolging begon omstreeks 03.15 uur, toen een surveillance eenheid de gestolen auto vanaf de Stappegoorweg de Ringbaan Zuid op zag rijden. De agenten gaven onmiddellijk een stopteken. Hieraan werd echter geen gevolg gegeven. Er ontstond een achtervolging door de binnenstad onder meer via het Onze Lieve Vrouwenplein, de Zomerstraat,de Schouwburgring en Noordhoekring waarbij de verdachte diverse grove verkeersovertredingen maakte en op de Bredaseweg een snelheid van circa 135 kilometer per uur behaalde. De achtervolgers, die rekening hielden met de gevaarszetting, zagen dat de verdachte op de Oerlesestraat een aanrijding veroorzaakte. De politie vermoedt dat de verdachte kort voor de achtervolging begon heroïne gebruikt had. De auto was sop 10 februari jl. gestolen vanaf de Groeseindstraat.

Politie op zoek naar jonge aanrander

TILBURG: De politie is op zoek naar een circa 12-jarige getinte jongen met kort gegolfd donker haar die gisterenmiddag in het Regenboogpark (omgeving Cypresstraat) rond 16.00 uur een 16-jarig meisje aangerand en met een mes bedreigd heeft.

Het slachtoffer had de jongen gistermiddag al eerder gezien op het Iepenpad. In het park sprak hij haar aan en vroeg de weg naar de Pijnboomstraat. Dit was vreemd omdat kort daarvoor een fietser haar en de jongen die toen op een speeltoestel dezelfde vraag gesteld had. De jongen dreigde met het mes en eiste dat het slachtoffer met hem mee zou lopen. Hij betastte haar onzedelijk. Door om hulp te schreeuwen wist ze haar belager te verjagen. Hij rende hard weg in de richting van de Cypresstraat.

Drie verdachten aangehouden voor vernieling en bedreiging

TILBURG: De politie heeft gisteren aan het eind van de middag, omstreeks 17.00 uur op de Buys Ballotstraat twee 18-jarige mannen en een 18-jarige vrouw aangehouden die verdacht worden van de vernieling van een ruit op de Hesperenzijstraat en bedreiging. De politie maakt proces-verbaal op tegen het drietal.

Een 40-jarige man die gisteren aan het klussen was in zijn woning aan de Hesperenzijstraat hoorde een harde klap en zag dat van buitenaf een ruitje aan de zijkant van zijn woning werd ingeslagen. De woning van de man wordt de afgelopen maanden geteisterd door vernielingen. De man rende snel naar buiten en zag nog drie personen lopen. Zij waren de enigen die daar liepen en gezien het tijdsverloop de vernieling gedaan konden hebben. Hij liep het drietal achterna en waarschuwde de politie. Hij zag dat ze een woning aan de Buys Ballotstraat binnen liepen.

Nadat hij daar aangebeld had en de jongelui confronteerden met zijn vermoeden, kreeg hij een grote mond. Korte tijd later arriveerde de politie. In bijzijn van de agenten riep een van de jongens tegen de man: Ik maak je kapot. Hierop zijn alle drie de personen aangehouden. Zij ontkennen de vernieling.

Drugsdealer en bromfietshelers aangehouden

TILBURG: Gisteravond is omstreeks 22.15 uur in het Wilhelminapark een 23-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het dealen van harddrugs. Agenten controleerden de man omdat hij zich verdacht gedroeg.

Bij het naderen van de dienders begon hij opeens hard te rennen. De agenten achterhaalden de man en besloten hem te controleren. Immers ter plaatse vinden regelmatig dealactiviteiten plaats. Aanvankelijk werd niets ter zake dienende aangetroffen. Echter in de bosschages waar de man had gelopen, vonden de dienders een droog pakje Marlboro met 10 bolletjes hard drugs (cocaïne) De verdachte is daarop alsnog aangehouden en ingesloten.

Gisteravond werden eveneens in het Wilhelminapark twee Tilburgers van beiden 19 jaar aangehouden die met een gestolen bromfiets door het park liepen. Bij controle bleek de tweewieler gisteren in Tilburg gestolen te zijn. De verdachten zijn ingesloten. Tijdens de fouillering trof een agent bij een van de verdachten vier gripzakjes met vermoedelijk cocaïne aan.

Politie onderzoekt inbraak in studentenwoning

TILBURG: Maandagmiddag is ingebroken in een studentenpand aan de Lijsterstraat. Drie studenten zijn daardoor gedupeerd en hebben ieder afzonderlijk aangifte gedaan. De dader is aan de achterzijde van de woning via het plat dak naar het raam van de badkamer geklommen en dit kunnen openen. Er is onder meer geld, een PC van het merk Packard Bell en een Epson printer gestolen. De dief heeft de woning via de achterdeur weer verlaten.

Team Tilburg Noord houdt verkeerscontrole

TILBURG / BERKEL-ENSCHOT: De politie van het team Tilburg Noord heeft gisteren op vier plaatsen in het werkgebied een verkeerscontrole gehouden. De controles vonden plaats op drie locaties in Tilburg, namelijk het Von Weberpad, gericht op bromfietsen, de Stokhasseltlaan en de Heikantlaan en de Puccinistraat in Berkel-Enschot Er werden daarbij 51 bekeuringen uitgedeeld. Bij een snelheidscontrole op de Enschotsebaan werden nog eens 31 bonnen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was hier 95 kilometer per uur.

Vijftien bestuurders kregen een bekeuring omdat ze geen autogordel droegen. Verder werden tien bromfietsers op de bon geslingerd omdat ze op het fietspad reden. Daarnaast werden nog tien bonnen uitgeschreven omdat de verlichting niet in orde was. Ook kregen vijf automobilisten een prent omdat ze hun rijbewijs niet konden tonen.

Op het Von Weberpad werd een 29-jarige Tilburger aangehouden die met zijn bromfiets over het fietspad reed en door te keren zich probeerde te onttrekken aan de verkeerscontrole. Hij bleek ook geen legitimatiebewijs bij zich te hebben. Verder bleek dat zijn rijbevoegdheid was ontzegd. Hij krijgt daarom drie bekeuringen.

Op de Van Vollenhovenstraat werd een 15-jarige Tilburger bekeurd omdat hij met zijn fiets over de rijbaan reed zonder verlichting. De jongen kon zich niet legitimeren. Ook kon hij zijn postcode en thuistelefoonnummer niet noemen. Hierop werd de jongen omstreeks 19.30 uur aangehouden om zo zijn identiteit vast te kunnen stellen. De agenten hebben op het opgegeven huisadres zijn ID-kaart opgehaald. Daarop is de jongen om 20.30 uur weer vrijgelaten. De agenten besloten alleen een proces-verbaal te geven voor de verkeersovertredingen. Later nam de vader van de jongen nog contact op met de politie. Hij was boos vanwege de aanhouding. Aan hem is de procedure uiteen gezet. Vader verklaarde zich er niet bij neer te zullen leggen.

De politie heeft gisteravond omstreeks 20.00 uur op de Van Vollenhovenstraat een 55-jarige Tilburger aangehouden voor rijden onder invloed. De man blies 735 ugl wat overeenkomt met 1,7 promille. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Auteur: Willem van Hooijdonk