Veilig Amsterdam


Politie Amsterdam-Amstelland - Confrontatie voetbalsupporters door ingrijpen politie voorkomen

13/02/2006 - Zaterdagavond en nacht heeft de politie zeven personen gearresteerd bij het supportersgebouw van Ajax. Zij werden ingerekend toen de Mobiele Eenheid, ter voorkoming van verstoring van de openbare orde, gerichte controles uitvoerde. Tegen de zeven verdachten is proces-verbaal opgemaakt terzake belediging en overtreding van de wet identificatieplicht. Zij werden na onderzoek en verhoor heengezonden.

Verloop van de avond
Rond tien uur verzamelde een groep van circa 150 ajax-aanhangers zich in het supportershome bij de Amsterdam Arena. Toen bleek dat ook in Den Haag een grote groep Haagse supporters zich aan het verzamelen was, werd in overleg met het Openbaar Ministerie door de politie ingegrepen. Het terrein rond het supportersgebouw werd door de ME afgesloten en alle aanwezigen gecontroleerd en onderworpen aan een veiligheidsfouillering.

Toen het supportersgebouw verlaten was stelde de politie in het gebouw een onderzoek in. Binnen werden tientallen wapens aangetroffen waaronder slag- en steekwapens, zwaar vuurwerk en een ploertendoder. Behalve de wapens werden er ook vermoedelijke harddrugs aangetroffen.

Afhandeling van inval
Alle wapens en verdovende middelen zijn in beslag genomen en voor onderzoek meegenomen. Alle geparkeerde autos moesten worden achtergelaten. Vanaf zondagochtend negen uur kunnen de geparkeerde autos weer opgehaald worden. Bij het verlaten van het terrein worden alle voertuigen en passagiers wederom uitvoerig gecontroleerd.

De korpsleiding en het openbaar ministerie is van mening dat door tijdig ingrijpen een mogelijke confrontatie tussen de rivaliserende supporters is voorkomen.

Wapenvondst supportershome Ajax

Kijk ook bij

> Politie Amsterdam-Amstelland »
> Maatregelen voetbal »