Politie Zuid-Holland-Zuid

14/2 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 14-02-2006 o persberichten district II

OPLICHTER AANGEHOUDEN
LEERDAM - De politie heeft op maandagmorgen 13 februari een 20-jarige man uit Leerdam aangehouden op verdenking van oplichting. De man bood goederen op internet aan die vervolgens niet werden geleverd na betaling.
De verdachte heeft vermoedelijk 115 personen in heel Nederland gedupeerd voor een totaalbedrag van zon 15.000 euro. De oplichting vond plaats in de periode augustus-december 2005. De politie Zuid-Holland-Zuid stelde een onderzoek in nadat er aangifte werd gedaan in deze regio. Via de bankgegevens van de verdachte kwam de politie de man op het spoor. De man is in verzekering gesteld. Hij krijgt een dagvaarding.

VERDACHT VAN BETROKKENHEID BIJ INBRAAK
GORINCHEM De politie heeft op maandagmorgen 13 februari een 21-jarige man uit Nieuwegein aangehouden op het politiebureau in Gorinchem. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een diefstal uit een woning in de nacht van 24 op 25 december. Toen werd uit een huis aan de Aart van der Leeuwstraat ingebroken. Er werden sleutels weggenomen en ook de auto voor de deur. De gedupeerde bewoner deed aangifte. In de nacht van 28 december j.l. werd de auto in Meerkerk aangetroffen. Er werd door de politie 1 verdachte aangehouden, drie wisten er te ontsnappen. In de auto werden sporen veilig gesteld die nu hebben geleid naar de 21-jarige man uit Nieuwegein. Hij is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

VERKEERSCONTROLE
GORINCHEM- Tijdens een verkeerscontrole op de Stationsweg hebben politieagenten 6 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 5 bestuurders die geen autogordel droegen en een 56 jarige man uit Gorinchem die zonder rijbewijs reed. Ze hielden de controle op maandagmiddag 13 februari 2006 van 14.30 tot 15.30 uur.

VERNIELING RUIT
PAPENDRECHT- Twee mannen van 37 jaar uit Dordrecht en 48 jaar uit Papendrecht zijn door politieagenten aangehouden wegens vernieling van een ruit. Dit gebeurde op maandagavond 13 februari 2006 omstreeks 21.00 uur in de Leeuwerikstraat. De mannen, die beiden onder invloed van alcohol waren, worden verdacht van het vernielen van een ruit van de toegangsdeur van de flatwoning. Beide mannen zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

INBRAAK WONING
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Op maandagavond 13 februari is tussen 19.30 en 22.15 uur ingebroken in een woning aan de Baijensweer. Via de achterzijde van de woning is men in de tuin gekomen. Daar werd een ladder gebruik die in de tuin lag om op het platte dak gekomen. Daar werd een raam van de 1e verdieping open gebroken en kon men binnenkomen. De gehele woning werd doorzocht. Gestolen werden ondermeergeld, sieraden, een fotocamera en een paspoort. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.
De politie adviseert om ladders en dergelijke voorwerpen die kunnen worden gebruikt om op te klimmen veilig op te bergen of vast te zetten dmv een deugdelijk slot. Geef inbrekers geen kans.