Politie Zuid-Holland-Zuid

14/2 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 14-02-2006 o persberichten district I

VERNIELINGEN
ZWIJNDRECHT De politie zoekt in een onderzoek naar vernielingen een vrouwelijke getuige. De politie stelde op zondagavond 12 februari 2006 een onderzoek in naar de vernieling van ruiten bij de ingang van het station in Zwijndrecht. Voor het station spraken agenten rond 20.15 uur met de vrouwelijke getuige die vertelde dat de verdachten van de vernielingen in het station stonden. De vrouwelijke getuige kan de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

SLAGERSMES
DORDRECHT- Een 15 jarige jongen uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens bedreiging. Dit gebeurde op maandagmiddag 13 februari 2006 in een woning aan de Isaac da Costastraat. De jongen was doorgedraaid omdat hij zijn zin niet kreeg en bedreigde daarop zijn moeder en zijn zus met een slagersmes. De jongen is aangehouden en ingesloten. Hij is in verzekering gesteld en de politie onderzoekt de zaak.

BEROVING: POLITIE ZOEKT GETUIGEN
ZWIJNDRECHT De politie zoekt getuigen van een beroving van een invalide vrouw. De 73-jarige vrouw ging op maandagmiddag 13 februari 2006 omstreeks 12.40 uur van huis weg. Op een gegeven moment reed Ze in haar rolstoel vanaf de Beneluxlaan in Zwijndrecht het Slagveld op. Het slachtoffer reed aan de rechterkant. Ter hoogte van de Jan Adr. Leeghwaterstraat voelde de vrouw ineens een ruk. Iemand trok de tas van haar schouder. Ze zag dat er twee jongens wegrenden in de richting van de Ringdijk. Een droeg een donkere jas en had een capuchon op zijn hoofd. De andere verdachte had een beige jas of trui van mogelijk fleecestof aan. Verder droeg deze een muts. Later in de middag had iemand de tas van het slachtoffer gevonden. De tas lag in de Mazelaarsstraat in Dordrecht. Deze straat ligt in de buurt van de opstapplaats van de Waterbus. Het is dus mogelijk dat de verdachten vanuit Zwijndrecht overgevaren zijn met de waterbus naar Dordrecht. Getuigen die bijvoorbeeld de verdachten zagen op de waterbus of aan de Dordtse kant kunnen bellen met het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Verder natuurlijk ook andere getuigen die denken iets te weten van de beroving.

HELING
DORDRECHT De politie heeft maandagmiddag 13 februari een 15-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden op de Dubbeldamseweg Zuid. De politie zag de tiener op een verdachte fiets rijden; er zaten geen jasbeschermers op. De agenten hielden de jongen staande en vroegen hoe hij aan de fiets kwam. Hij vertelde uiteindelijk dat hij de tweewieler op straat had gekocht van een verslaafde. De 15-jarige werd aangehouden voor heling. De fiets is in beslag genomen. De politie zoekt nog naar een aangifte bij de fiets. De jongen is na verhoor in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

AANRIJDING LETSEL
HENDRIK IDO AMBACHT- Op maandagmiddag 13 februari 2006 omstreeks 17.05 uur vond op de Antoniuslaan terhoogte van de kruising met de Vrouwgelenweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. De fietser, een 17 jarige jongen uit Hendrik Ido Ambacht, stak de Antoniuslaan over in de richting van de Krommeweg. De bestuurster van een personenauto, een 27 jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland, zag de jongen over het hoofd en een aanrijding volgde. De jongen is met letsel aan zijn enkel en diverse schaafwonden per ambulance voor behandeling overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht. De fiets raakte zwaar beschadigd en de auto liep schade op aan de voorzijde. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeluk. Personeel van de Regionale Verkeersondersteuning verricht technisch onderzoek.

MISHANDELING
DORDRECHT- Een 19 jarige jongen uit Dordrecht is mishandeld door drie nog onbekende mannen. Dit gebeurde op maandagavond 13 februari 2006 omstreeks 19.45 uur op de Groenezoom. De jongen is na de mishandeling naar een vereniging aan Nieuwe Noordpolderweg gegaan en raakte daar buiten kennis. Hij liep een hoofdwond op en is per ambulance voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De jongen reed op de fiets over het fietspad en hoorde een auto. De inzittenden riepen dat hij moest stoppen. Hij deed dit en zag dat er drie mannen op hem afkwamen. Eén van de mannen sloeg hem twee keer met zijn vuist in zijn gezicht. Hierna stapten de mannen weer in de auto en reden weg. De politie stelt een onderzoek in.

DRUGSACTIE
DORDRECHT- Politieagenten hebben op maandagavond 13 februari 2006 een drugsactie gehouden op de Rijksweg A16. Er werd voor ongeveer 2400 euro aan bekeuringen uitgeschreven voor zogenaamde drugstoeristen. De belastingdeurwaarder inde ongeveer 1810 euro aan openstaande belastingschuld. Een Irakees werd opgepakt nadat hij met 195 km/uur over de snelweg reed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de auto werd in beslag genomen. Aan de drugsactie deden behalve de Politie Zuid-Holland-Zuid ook mee het KLPD, de politie Rotterdam-Rijnmond en de belastingdienst.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op dinsdagochtend 14 februari 2006 omstreeks 00.35 uur is in de Suikerstraat een 22 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed in een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep (330 ugl). Na verhoor is hij met een rijverbod van 2 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

GESTOLEN AUTOS SNEL TERUG
DORDRECHT- Op dinsdagochtend 14 februari 2006 omstreeks 02.40 uur werden politieagenten door de meldkamer naar de Patersweg gestuurd omdat twee personen aan een auto zaten te rommelen. Toen de agenten ter plaatsen kwamen zagen zij twee personenautos wegrijden. Na een achtervolging ging één van de autos op de M.H. Trompweg langzaam rijden en sprong de bestuurder uit de rijdende auto. De agenten gingen achter hem aan, maar hij wist te ontkomen. Even later werd in de buurt de andere auto aangetroffen. Beide autos waren kort daarvoor gestolen vanaf de patersweg. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar de daders.