Ingezonden persbericht


Samsung zet met HSDPA nieuwe technologiestandaard

Samsung SGH-Z560: supersnel downloaden met HSDPA

Barcelona, 14 februari 2006 - Samsung Electronics introduceert met de SGH-Z560 een mobiele telefoon met HSDPA-technologie. De lancering vindt vandaag plaats op het 3GSM World Congress in Barcelona, tegelijkertijd met de eerste Europese demonstratie van deze High Speed Downlink Packet Access-technologie. Met deze nieuwe vorm van mobiel breedband kunnen gebruikers tot zeven keer sneller downloaden dan met WCDMA, GSM of GPRS. De Samsung SGH-Z560 haalt gegevens van het net met een snelheid van maar liefst 1,8 Mbps.

Met een dikte van slechts 16 millimeter is deze handset zo dun dat de gebruiker zich afvraagt hoe Samsung alle geavanceerde kenmerken in deze fraai vormgegeven mobiele telefoon wist onder te brengen. De features op een rij: 2 megapixel-camera met auto focus, MP3-speler met music keys aan de buitenkant van het toestel, 30 MB intern geheugen, een microSD external memory slot en een 2,3 inch LCD-kleurendisplay. De Samsung SGH-Z560 is in Europa verkrijgbaar vanaf het tweede kwartaal van 2006.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en één van de snelst groeiende merken ter wereld, met een merkwaardegroei van 186 procent in vijf jaar. Hiermee is Samsung het leidende merk in consumentenelektronica. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van TFT-/LCD-monitoren, kleurenbeeldschermen, televisies en geheugenchips. In 2004 behaalde Samsung een totale omzet van US$ 55,2 miljard en een nettowinst van US$ 10,3 miljard. Wereldwijd zijn bij Samsung 113.000 medewerkers actief op 90 verschillende locaties in 48 landen.