SP Tilburg


Tilburg, 13 februari 2006

SP krijgt `nulmeting' luchtkwaliteit en geluidsoverlast Heuvel

In mei gaat ­ bepaald tégen de zin van de SP ­ de Heuvel weer open voor autoverkeer. Althans, tenzij de verkiezingen daar verandering in aanbrengen. Om te kunnen bepalen hoezeer dat het leefklimaat verziekt gaat het college nu een nulmeting verrichten inzake de luchtkwaliteit en geluidsoverlast, om dat straks te kunnen vergelijken met de situatie van een open Heuvel.

De SP deed dit voorstel vanavond tijdens de raadsvergadering bij behandeling van de nota milieubeleid. Daar wordt hoog opgegeven over de maatregelen die Tilburg neemt om de beroerde luchtkwaliteit in Tilburg te verbeteren. Tilburg is op dit gebied een van de meest ongezonde steden in Nederland.

Door de Cityring en openstelling van de Heuvel voor autoverkeer zal de luchtkwaliteit op en rond de Heuvel verslechteren en de geluidsoverlast toenemen. Milieu-wethouder Visschers (AB) gaf dat ook meteen toe. Toch wil de SP nu een nulmeting laten uitvoeren, zodat straks een echte vergelijking mogelijk is en iedereen kan zien wat de Cityring voor gevolgen heeft op dit gebied.

De gemeenteraad ging vanavond met een krappe meerderheid akkoord met dit voorstel.

www.tilburg.sp.nl

SP eerste weg links
­
SP afdeling Tilburg, Piushaven 29, 5017 AN Tilburg T (013) 5802320 F (013) 5802318 E tilburg@sp.nl I www.tilburg.sp.nl

Tripleclick hier voor RSS nieuwsfeed


---- --