Ingezonden persbericht


Tilburg, 13 februari 2006

Boek Huijgen levert al meer dan 500,- op voor Pater Poels

Het boek "Al is de helft maar waar..." van SP raadslid Paul Huijgen heeft gisteren tijdens de presentatie van het eerste exemplaar al meer dan vijfhonderd euro opgebracht voor de Stichting BroodNodig van pater Poels.

Een veiling van een van in het boek afgebeelde tekeningen van Anna Reinders bracht al meer dan vierhonder euro in het laatje. Ook andere tekeningen werden diezelfde middag nog verkocht. Opgeteld bij de boeken die als warme broodjes over de tafel gingen kan de Stichting BroodNodig nu al rekenen op meer dan vijfhonderd euro.

Pater Gerrit Poels hield tijdens de boekpresentatie een indrukwekkende toespraak. Op de vraag van Paul Huijgen waar hij zijn inspiratie vandaan haalde stak Poels van wal om de microfoon voorlopig niet meer uit handen te geven. Hij vertelde over zijn eerste ervaringen in het opvangwerk, waarom hij daar mee gestopt is, over zijn dagelijkse vijftig kilometer lange fietstochten om bij armen in Tilburg voedselpakketten langs te brengen. En over zijn diepe drijfveer dit zo te doen: woede.

Toen gemeentelijke subsidieregelingen een einde maakte aan de nazorg van zijn opvangproject besloot Gerrit Poels de instelling te verlaten en deze mensen zelf persoonlijk op te gaan zoeken. Dat doet hij nog steeds, dagelijks, door weer en wind. Wat hij daar aantrof wekte zijn woede. Woede over de armoede waar mensen in moeten leven, wat dat met hen doet en hoe zij vergeten worden, de stille onderkant van de samenleving.

Van ieder verkocht exemplaar van "Al is de helft maar waar..." ( 10,- bij Gianotten en Livius) gaat vijftig cent naar de stichting van Pater Poels.

www.tilburg.sp.nl
SP eerste weg links
­
SP afdeling Tilburg, Piushaven 29, 5017 AN Tilburg T (013) 5802320 F (013) 5802318 E tilburg@sp.nl I www.tilburg.sp.nl


---- --