Ingezonden persbericht


Drachten, 13 februari 2006

P E R S B E R I C H T Religie/levensbeschouwing/gezondheid/agenda/lezingen

'Open staan voor goed nieuws'

Victor Emenike ziet wonderen gebeuren

'Mensen verwachten slecht nieuws. Ze laten zich drijven door angst. Dat maakt geloven moeilijk. Geloven in slecht nieuws lijkt makkelijker. Goed nieuws verwachten vraagt een bijzondere levenshouding. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?'

'It is easy.' Dat is de lijfspreuk van Victor Emenike, een Nigeriaanse genezingsprediker uit Amerika die eind februari Nederland bezoekt. Vier avonden biedt Drachten podium aan een genezingscampagne met hem. Donderdag 23, vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 februari in gebouw Rehoboth, Brouwerssingel 3 te Drachten, aanvang 19.30 uur.

Misverstand
'Genezing is voor veel mensen een moeilijk onderwerp' zegt een woordvoerder van de interkerkelijke Stichting De Geopende Deur in Drachten, die de campagne organiseert. 'Toch is genezing makkelijk voor God. Ziekte komt niet van God. Het is een misverstand dat hij mensen straft met ziekte. God is goed. Hij heeft de kracht om leven te scheppen en om doden op te wekken. Toen Jezus op aarde rondliep genas hij alle zieken zonder uitzondering. En hij daagde zijn volgelingen uit om nog grotere dingen te doen'.

'Opwekking van Stolwijk'
Het echtpaar Emenike maakte van november 2004 tot begin 2005 nieuws met een langdurige opwekking in Stolwijk. Een tweedaagse conferentie liep spontaan uit tot een maandenlange campagne met telkens extra bijeenkomsten, avond aan avond. Prof. Dr. Willem J. Ouweneel schrijft over Emenike in 'Geneest de zieken! Over de bijbelse leer van ziekte, genezing en bevrijding'.

Onderwijs
Victor Emenike komt uit Nigeria, waar hij sinds 1989 als evangelist werkte. Aan de hand van de bijbel geeft hij onderwijs over Jezus als zoon van God, het koninkrijk van God, geloof en genezing. Samen met zijn Duitse vrouw Judith en hun vier kinderen reist hij de wereld rond. Talloze mensen zijn wonderlijk genezen en gered tijdens hun campagnes in Nigeria, Ghana, Hongarije, Groot-Brittannië, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, V.S., Canada, Australië, het Midden Oosten, Denemarken, Nederland, Noorwegen, België, de Filippijnen, India en Guatamala Victor en Judith Emenike zijn de oprichters van It Is Easy Ministries en van 'The Beautiful Church of God' in Duitsland. Zij zijn aangesteld en ingezegend als voorgangers door Kingsway Fellowship International in Des Moines, Iowa, USA.

Doelgroepen
Tijdens de campagne is er een speciale vrouwenbijeenkomst met Judith Emenike, op vrijdagochtend 24 februari 2006 om 09.30 uur in gebouw Rehoboth, Brouwerssingel 3 te Drachten. De bijeenkomst op zaterdagavond 25 februari is speciaal voor de jeugd.

Wijnjewoude
Victor Emenike spreekt zondagochtend 26 februari in het dorpshuis van Wijnjewoude: M.F.C. Swengel, Meester Geertswei 15, 9241GJ Wijnjewoude. Tien minuten van A7 afrit 30 (Azeven/Ureterp/Oosterwolde) Aanvang 09.45 uur. Toegang gratis. Na afloop van de bijeenkomst is er persoonlijk gebed voor iedereen die Jezus nodig heeft voor vergeving, genezing, bevrijding, relaties, werk en financiën. Website www.geopende-deur.in-actie.nl, www.it-is-easy.org, mailadres jannie@ktdrachten.nl of telefoon 0512-302851 (Cornelia Woldman).

Noot voor de pers/Persinlichtingen:

Stichting De Geopende Deur, Jannie Kijlstra, 06 - 30059677, jannie@ktdrachten.nl Victor Emenike www.it-is-easy.org, victor@it-is-easy.org, www.kerkstolwijk-wijk1.nl Literatuur: Willem J. Ouweneel, "Geneest de zieken! Over de bijbelse leer van ziekte, genezing en bevrijding" ISBN 90 6353 415 9

---- --