Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 14 februari 2006

(


Politie houdt verdachten van inbraken aan

Leiderdorp/Leiden - De politie heeft de afgelopen maand zes mannen aangehouden. De mannen van 14, 18, 20 (2x), 21 en 22 jaar uit Leiden worden verdacht in wisselende samenstelling te hebben ingebroken in een woning en café in Leiderdorp en een snackcar in Leiden. De inbraken vonden plaats in mei en juni van 2005. Eén van de verdachten werd voorgeleid aan de officier van justitie. Alle verdachten zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld. De politie gaat door met haar onderzoek naar mogelijk andere door de verdachten gepleegde feiten.

De politie startte een onderzoek naar aanleiding van een inbraak in een woning aan de Florijn in Leiderdorp. Die inbraak vond plaats in de nacht van 28 op 29 april 2005. Naast laptops, flatscreens, een mobiele telefoon werd ook een buiten geparkeerde Audi A6 gestolen. De auto werd 12 mei in Leiden teruggevonden.

Door intensief speurwerk kwam de politie uit bij mogelijke dader(s) van deze inbraak. De eerste aanhouding volgde op 4 januari van dit jaar en de laatste op 6 februari. De verdachten werkten in verschillende samenstellingen en bekenden tegenover de politie de inbraak in de woning aan de Florijn, een inbraak in een café aan de Koningstraat in Leiderdorp en een inbraak in een snackcar aan de Lammenschansweg in Leiden.

De inbraak in het café vond plaats in de nacht van 17 op 18 mei van vorig jaar. Er werd daar kassageld en er werden 34 flessen sterke drank gestolen. De inbraak in de snackcar vond plaats in de nacht van 11 op 12 mei van vorig jaar. Er werd daar snoep, chips en blikjes fris gestolen.
De politie onderzoekt of de verdachten ook verantwoordelijk zijn voor andere inbraken.


Noot voor de redactie (