Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


Kenniscentrum Grote Steden realiseert website voor burgerinitiatieven

Titel
Kenniscentrum Grote Steden realiseert website voor burgerinitiatieven

Het Kenniscentrum Grote Steden bereidt op verzoek van het ministerie van Algemene Zaken de realisatie van een open source database en website voor burgerinitiatieven voor. De ambitie is om in 2006 een veelbezochte website voor burgerinitiatieven te realiseren, waarmee 'de actieve burger' zichzelf kan profileren en inspiratie krijgt van anderen. Het betreft een samenwerkingsproject van de ministeries van Algemene Zaken en Justitie en de Universiteit van Amsterdam.

Burgers kunnen op deze website hun initiatieven plaatsen, op zoek gaan naar initiatieven in hun eigen buurt en eventueel hulp en ondersteuning krijgen van publieke en private partijen die middelen inzetten om burgerinitiatieven te ondersteunen. De website gaat nog voor de zomer online.

Partners in het project zijn het Forum Democratische Ontwikkeling, het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW), de vakgroep sociologie van de Universiteit van Amsterdam, in het bijzonder de vakgroep Actief Burgerschap, de Wetenschappelijk Raad voor Regeringsbeleid (WRR), Nederlandse vrijwilligersorganisaties (o.a. Civiq en NOV), Aedes, de VNG en het Kenniscentrum Grote Steden.