Gemeente Tilburg

14-2-2006
Actie Tilburgers Tegen Zinloos Geweld op de helft Al 40.000,- bij elkaar voor monument

De inzameling van geld voor het Monument Tegen Zinloos Geweld gaat voorspoedig. Afgelopen week bleek dat al de helft van het bedrag, dat nodig is voor de realisering van het monument, bijeen is gebracht.

Sinds oktober 2005 zijn er diverse initiatieven van bedrijven, organisaties en gewone burgers geweest om geld in te zamelen voor het monument Tegen Zinloos Geweld. De teller van giro 70700 staat nu op bijna 40.000,-. Informatie over de acties is te vinden op de site www.tilburgerstegenzinloosgeweld.nl

De actie "200.000 harten, één gedachte" heeft al veel donaties en acties opgeleverd. Wijnkoperij Jean Arnaud doneerde in de maanden november en december voor iedere verkochte fles boerenwijn 0,15. Hiermee is een totaal van 2.565,- behaald.
De Mytylschool Tilburg heeft tijdens hun kerstviering, door middel van de verkoop van witte ballonnen voor een stille tocht en een donatie, 320,- ingezameld. De verkoop van fakkels van de actie "Fakkels voor Vrede" heeft 1.100,- opgeleverd. Eerder is al bekend gemaakt dat de veiling van kaarten voor Youp van 't Hek door theaters Tilburg bijna 3.000,- opbracht.

Er staan nog een aantal andere acties op stapel om te komen tot het benodigde bedrag van 75.000,-. Op 19 februari vindt het BOUNCE Benefietconcert plaats in Popcentrum 013. Hier zullen, naast enkele lokale bands, ook THC, LSD en Lange Frans en Baas B optreden. De zaal, artiesten en techniek zijn gesponsord, zodat de volledige opbrengst van kraampjes en toegangsbewijzen naar het monument gaat. Maandag 20 februari staat het scholierendebat Debatainment in het teken van zinloos geweld.
Daarnaast wordt er in februari op alle scholen voor voortgezet middelbaar onderwijs aandacht aan het thema zinloos geweld besteed en wordt er gecollecteerd voor het monument. Dit voorjaar organiseren diverse studie- en studentenverenigingen gezamenlijk een groots studentenfeest en van 25 maart tot en met 2 april is er een kunstverkooptentoonstelling in De Pont waar Tilburgse kunstenaars voor worden opgeroepen mee te werken. Al deze acties dragen bij aan het Monument Tegen Zinloos Geweld.

De burgemeester van Tilburg, Ruud Vreeman, is als voorzitter van het Comité van Actie voor dit monument tevreden. 'We zijn goed op weg. Er is al flink wat geld binnen, maar belangrijker nog: de acties hebben er toe geleid dat de discussie over zinloos geweld weer wordt gevoerd. Met nieuwe acties zullen we tot eind april aandacht blijven vragen voor het monument Tegen Zinloos Geweld. Ik ben er van overtuigd dat het ons gaat lukken het benodigde bedrag bij een te krijgen' aldus Vreeman.