Gemeente Son en Breugel


Opening gerenoveerde accommodatie Scouting Dutmella

Klik hier voor vergroting

hansoverbeekwelp.jpg
Op zaterdag 11 februari jl. heeft wethouder Hans Overbeek de gerenoveerde accommodatie van Scouting Dutmella officieel geopend.

In aanwezigheid van Welpen, Kabouters, Verkenners, Verkensters, Rowans, Sherpa's, de Stam, het bestuur van Dutmella en andere belangstellenden trok de wethouder met behulp van een bijzondere knooptechniek een ingewikkeld touwwerk los, zodat de poort naar de gerenoveerde blokhutten openging. Dit lukte echter alleen, omdat de wethouder de vooraf aangeboden "Dutmella das droeg. Daarna zette de wethouder een onvervalste yell in, die enthousiast door de scouts werd overgenomen.

Na de officiële openingsceremonie en het openingswoord van de wethouder, sprak de voorzitter van Dutmella, Wim Rooyakkers, tot de aanwezigen in de nieuwe kampvuurcirkel op het terrein. Hier werd de middag op traditionele wijze geopend door het hijsen van de scouting vlaggen en de speciaal voor deze gelegenheid aangeboden vlag van Son en Breugel.
De wethouder bedankte de voorzitter, de secretaris Dini Lange en de financieel adviseur Leo de Pee voor hun inspanningen van de afgelopen periode om de renovatie voor elkaar te krijgen.

De middag werd voor de gasten afgesloten met een rondleiding door de nieuwe blokhutten en een hapje en een drankje.

Foto: "Hansje" Overbeek als 7-jarige welp