Gemeente Drechterland

Help

14-2-2006

Brandweer: alle informatie naar de commissieleden

Maandag 13 februari vond het eerste politieke debat plaats over de kazernesituatie in Drechterland. Er waren 14 insprekers die allemaal verontrust waren en de cijfers niet kunnen begrijpen. Maar ook de commmissieleden willen met allle feiten op tafel tot een weloverwogen oordeel komen. Die mogelijkheid is hen geboden.

Het was een massaal bezochte vergadering waar de luisterdicipline maar heel sporadisch wat minder was. De insprekers hebben vooral duidelijk gemaakt dat de keuze 'kwaliteit vóór snelheid' een foute is. Snel EN goed moet wat hen betreft de volgorde zijn.

De vragen van de commissieleden spitsten zich toe op de betrouwbaarheid van het onderzoek en de vraag hoe het mogelijk is dat de brandweerlieden, die zelf aan het onderzoek hebben meegewerkt, nu zoveel afstand van nemen van de feiten.

De komende weken zal daarom met de onderzoekers, de commissieleden en een delegatie van de brandweermensen naar de cijfers worden gekeken. Ook worden alternatieven nog een keer tegen het licht gehouden. De onderste steen boven. Maar dan wel voordat een besluit is gevallen. Het college streeft hiermee naar maximale openheid en informatie over de feiten.

Een datum waarop een besluit door de raad wordt genomen is nu nog niet bekend.

Beluister deze vergadering

---