Koninklijke BAM Groep

Persbericht

Koninklijke BAM Groep nv

Britse utiliteitsbouwdochter BAM start bouw 55 Baker Street in centrum Londen

Bunnik, 14 februari 2006 - HBG Construction (de Britse werkmaatschappij van Koninklijke BAM Groep nv die actief is op de utiliteitsbouwmarkt in het Verenigd Koninkrijk) is gestart met de bouw van het project 55 Baker Street in Londen in opdracht van vastgoedontwikkelaar London & Regional Properties Ltd. De opdracht vertegenwoordigt een waarde van ruim ^ 175 miljoen.

Het voormalige hoofdkantoor van het warenhuis Marks & Spencer ondergaat een complete metamorfose. Na oplevering eind 2007 biedt het project meer dan 60.000 vierkante meter kantoorruimte, meerlaagse appartementen, recreatieve voorzieningen en winkelruimten, alsook overdekte openbare ruimte.

Het ontwerp van Make Architects wordt gekenschetst door opzienbarende glaspartijen en atria, waarvan een de nieuwe hoofdentree vormt. De atria zijn acht verdiepingen hoog. De glaspartijen in de gevel langs Baker Street bestaan uit diamantvormige glazen schalen, gevat in een staalstructuur die wordt verstevigd door kabels.

Baker Street ligt in het hart van de Londense wijk West End. De straat dankt zijn roem in het bijzonder aan de detective Sherlock Holmes en zijn assistent Doctor Watson, die - volgens hun schepper Sir Arthur Conan Doyle - van 1881 tot 1904 woonden op het adres 221b Baker Street.

Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, (030) 659 86 21. Artist's impression beschikbaar.