Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

14 februari 2006

Ruurlo/Lichtenvoorde - Automobiliste onder invloed

Een 48-jarige automobilist uit Doetinchem bleek afgelopen nacht (14/2) rond 00.20 uur bij een politiecontrole op de Borculoseweg in Ruurlo onder invloed van alcohol. De man blies 0,9 prom. en kreeg een boete. Bij een politiecontrole op de Aaltenseweg in Lichtenvoorde blies maandagavond (13/2) rond 21.55 uur een 44-jarige automobilist uit Harreveld 1,2 prom. Deze automobilist kreeg ook een boete.

Aalten - Kentekenplaten weggenomen

Een 34-jarige Aaltenaar heeft aangifte gedaan van diefstal van de kentekenplaten van zijn auto. De diefstal vond plaats op maandag 13 februari tussen 06.45 en 14.30 uur, terwijl de auto geparkeerd stond op de parkeerplaats de Hoven. Kenteken is 38-VD-VN. Mogelijk dat er mensen zijn die de diefstal gezien hebben. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.

Baak - Twaalf design radiatoren weggenomen

Bij een bedrijf aan de Dambroek werd in de nacht van zondag op maandag (13/2) ingebroken. Om binnen te komen werd een ruit vernield. Weggenomen werden 12 witte design radiatoren, een aluminium ladder en vier licht metalen velgen met band voor een Volkswagen. De politie is een onderzoek gestart .

Lichtenvoorde - Controle na klachten

Naar aanleiding van klachten heeft de politie maandagmorgen (13/2) een snelheidscontrole gehouden op de Boschlaan. Zes bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km. Er is hier 60 km toegestaan. Deze bestuurders kunnen een boete tegemoet zien.

Terborg - 74 bestuurders rijden te hard

De politie heeft maandagavond (13/2) bij een politiecontrole op de Slingerparallel 74 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Van 370 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 131 km. Er is hier 80 km toegestaan.

Harreveld - politie en gemeente maken einde aan gevaarlijke situatie

De politie en gemeente Oost Gelre hebben maandag bij een gezamenlijke controle direct een eind gemaakt aan een gevaarlijke situatie in een woning aan de rand van het dorp. Het vermoeden bestond, dat de bewoner in de kelder van zijn huis allerhande witgoedapparatuur en afvalstoffen had opgeslagen, dit alles in strijd met de Milieuwetgeving. Bij de controle bleek er ook aan de centrale verwarming en de meterkast "geknutseld" te zijn. In overleg met de gemeente werd besloten direct een eind aan de gevaarlijke situatie te maken. Gas en elektra in de kelder werden afgesloten en in overleg met de brandweer werden uit veiligheidsoverweging twee containers afval uit de kelder gehaald. De kosten worden op de bewoner verhaald en tegen de bewoner wordt door de milieupolitie proces-verbaal opgemaakt. EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --