Politie Haaglanden

14 februari 2006 persberichten

Haaglanden, 14-02-2006

Verdachte auto-inbraak aangehouden
Den Haag - Een 41-jarige man uit Den Haag is dinsdag 14 februari rond 03.00 uur aangehouden, op verdenking auto-inbraak. De auto stond geparkeerd in de Medemblikstraat toen een getuige de verdachte zag inbreken. Aan de hand van een goed signalement kon de politie de man later aanhouden in de Den Helderstraat. De man was in het bezit van een plastic tasje met daarin de gestolen goederen.

Verdachte diefstal post betrapt op heterdaad
Den Haag - Maandag 13 februari om 11.20 uur hielden twee politiemensen, een 21-jarige man uit Voorburg aan, voor het stelen van postpakketten. De twee politiemensen waren in hun vrije tijd, toen ze op de Laan van Meerdervoort een man zagen rennen met een aantal postpakketten onder zijn arm. De verdachte werd achtervolgd door een man in TPG uniform en de politiemensen sloten daarbij aan. De verdachte liep op de Godetiaweg in de armen van een vrouw die ook van de politie bleek te zijn. Na een worsteling kon de verdachte worden aangehouden en de postpakketten zijn weer in de handen van de man van TPG terechtgekomen.

Opgeven valse naam komt duur te staan
Den Haag - Op maandag 13 februari tussen 21.50 en 22.05 uur hield de politie een 30-jarige man uit Den Haag aan voor het rijden tijdens een rijtontzegging. De politie zag op de Dedemsvaartweg een auto rijden met daarin twee inzittenden die zij wilden controleren. Op de Steenhouwersgaarde zien zij de verdachte uitstappen en van plek wisselen met de bijrijder. Bij controle gaf de verdachte een naam op van iemand waarvan het rijbewijs was ingevorderd. Aan het politiebureau vond de politie tijdens de fouillering een werkpas met daarop de foto van de verdachte, maar met een andere naam. Het bleek de echte identiteit van de verdachte te zijn en ook zijn rijbewijs bleek eerder al te zijn ingevorderd. De verdachte kreeg een proces-verbaal voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs en voor het opgeven van een valse naam.

Snelheidscontroles
Den Haag - Politie Haaglanden heeft op maandag 13 februari onder andere snelheidscontroles gehouden op de Loevesteinlaan en de Ypenburgse Stationsweg. Op de Loevesteinlaan werden 2520 automobilisten gecontroleerd, waarvan 77 de maximumsnelheid van 50 km/uur overschreden. Op de Ypenburgse Stationsweg werd de snelheid gecontroleerd van 320 passanten en 8 van hen kregen een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 107 km/u, van deze bestuurder is het rijbewijs ingevorderd.

Heling
Den Haag Op maandag 13 februari rond 20.30 uur zagen surveillerende politieagenten een man rijden op de Elandstraat op een damesfiets zonder achterlicht en zonder slot. De 39-jarige man uit Den Haag werd in de Torenstraat staande gehouden. De fiets bleek in 2001 gestolen te zijn. De verdachte verklaarde de fiets gekocht te hebben op de markt. De fiets is in beslag genomen en er wordt gekeken of bekend is wie de oorspronkelijke eigenaar is.

Verdachte drugshandel aangehouden
Den Haag Op maandag 13 februari omstreeks 21.00 uur liepen agenten in burger in de Kockstraat, toen zij werden aangesproken door een 20-jarige Hagenaar die vroeg of zij wat wilden kopen. De man haalde een papierwikkel met daarin vermoedelijk bolletjes uit zijn jas. De agenten legitimeerden zich en hebben de verdachte aangehouden. De bolletjes zijn in beslag genomen.

Teruggevonden fietsen en sleutels
Zoetermeer - Zaterdag 18 februari kan publiek tussen 11.00 en 12.00 uur in de loods aan de Bleiswijkseweg 122 een kijkje nemen bij teruggevonden fietsen. Het gaat hier om fietsen die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal. De fiets wordt alleen teruggegeven als men kan aantonen de rechtmatige eigenaar te zijn. Dit kan op basis van de originele aangifte waarbij volledige gegevens kunnen worden verschaft over het merk en framenummer.
Ook zijn bij Politie Zoetermeer diverse teruggevonden sleutels afgegeven. Mensen die hun sleutels zijn kwijtgeraakt, kunnen langs komen bij het politiebureau aan het Burgemeester Wegstapelplein.

Fietsverlichtingscontrole
Zoetermeer - De politie hield maandag 13 februari van 21.00 tot 22.00 uur een controle op de kruising Zegwaartseweg/Van der Hagenstraat en van 22.00 tot 22.30 uur aan de Salomeschouw. In totaal werden 40 fietsers gecontroleerd, waarvan acht fietsers werden bekeurd voor onjuiste voor- en/of achterverlichting. Ook kregen twee van hen een bekeuruing voor het bij zich hebben van een legitimatiebewijs.

Fietser valt in het water
Wassenaar - De politie kreeg 13 februari rond 10.30 uur een melding dat bij het Landgoed Backershage een fietser in het water lag. Een 32-jarige man uit Beverwijk was door onbekende oorzaak in het water naast het bruggetje gevallen. Hij zat klem met zijn benen tussen de fiets en kon zelf niet uit het water komen. Politieagenten haalden met behulp van ambulancemedewerkers de man uit het water halen. Het slachtoffer werd met onderkoelingsverschijnselen vervoerd naar het ziekenhuis.

11 jongeren aangehouden voor vernielingen
Monster Op maandag 13 februari om 19.00 uur zijn in de Zilvermeeuwstraat 11 jongeren in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar aangehouden op verdenking van vandalisme.
De jongeren hebben zich toegang verschaft tot een voormalige school . Hierbij zijn in totaal zon 100 ruiten ingegooid. Voorts is geprobeerd brand te stichten.
Op verzoek van de Gemeente Westland heeft een bedrijf het pand afgedicht om verdere schade en gevaar te voorkomen. De jongeren kregen een bekeuring en zijn door hun ouders opgehaald.

Fietser gewond bij aanrijding
Rijswijk Op maandag 13 februari om 17.15 uur is op de Sir Winston Churchilllaan een 77-jarige fietser uit Rijswijk gewond geraakt bij een aanrijding. Het slachtoffer reed vermoedelijk door het rode licht en werd aangereden door een 24-jarige automobilist uit Poeldijk. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Hennepkwekerij ontmanteld
s-Gravenzande Op maandag 13 februari om 14.45 uur heeft de politie in een woning aan de Zandeveltweg een hennepkwekerij ontdekt. In de woning trof de politie 330 volgroeide hennepplanten aan. De stroom werd illegaal buiten de meter afgetapt.
De planten en de apparatuur zijn voor vernietiging afgevoerd. De politie stelt een onderzoek in.

10 kinderen aangehouden
Wateringen Op maandag 13 februari om 16.00 uur zijn in een pand aan de Kerklaan 10 jongens en meisjes aangehouden op verdenking van baldadigheid en het overtreden van artikel 461 (verboden toegang). De jongeren hadden zich een toegang verschaft tot het (sloop)pand middels verbreking. Alle kinderen zijn doorverwezen naar HALT.

Politie beter bereikbaar per telefoon
Den Haag De bereikbaarheid van Politie Haaglanden via het landelijk telefoonnummer 0900-8844 is vorig jaar duidelijk verbeterd. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het bureau Telan in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De callcentra van de 26 politiekorpsen in Nederland krijgen gemiddeld het rapportcijfer 8. Het telefooncentrum van Haaglanden behoort met een beoordeling van 8,4 tot de zes beste van het land.

Het onderzoek werd uitgevoerd in de laatste maanden van 2005. Het callcentrum werd niet alleen beoordeeld op het snel opnemen van de telefoon en het snel en doeltreffend doorverbinden, maar ook op de kwaliteit van de gesprekken. De telefoon in Haaglanden wordt in bijna 80 procent van de gevallen binnen 20 seconden opgenomen. De beller krijgt geen bandje te horen, maar wordt direct te woord gestaan.

De vakbekwaamheid en de hulpvaardigheid van de medewerkers wordt door Telan zeer positief beoordeeld. Ook de ruimte die bellers krijgen om hun verhaal te vertellen wordt als zeer goed beoordeeld. Toch zijn er ook bij Haaglanden nog punten, die verbeterd kunnen worden, zoals het stellen van gerichte tegenvragen, het samenvatten van informatie en het aangeven op welke termijn de beller actie van de politie kan verwachten. Maar ook op deze punten was er al sprake van verbeteringen ten opzichte van 2004, toen de beoordeling van Haaglanden op 7,0 uitkwam.