Politie Gelderland-Midden

Rhedenaren in gestolen auto aangehouden na inbraak
Publicatiedatum: 14-2-2006 13:46:58

Rheden - Twee Rhedenaren van 15 en 20 jaar zijn in de nacht van maandag op dinsdag in hun woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van diefstal en inbraak. De twee werden op de Pinkelseweg aangehouden, kort na de eerste melding, en bleken in een gestolen auto te rijden. De twee worden ook verdacht van een inbraak.

Omstreeks half drie merkte een bewoner aan de Klaverstraat dat zijn auto gestolen werd en waarschuwde direct de politie. Die ging vervolgens op zoek naar de auto en trof de wagen binnen een half uur rijdend aan op de Pinkelseweg, met de beide Rhedenaren erin. In de auto werden goederen aangetroffen waarvan de beide Rhedenaren verklaarden die bij een inbraak te hebben buitgemaakt. Het verdachte duo is voor onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 14-2-2006 13:46:22

Arnhem - De politie van Arnhem heeft dinsdagochtend vroeg in een woning in de wijk De Laar een 30-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van huiselijk geweld tegen zijn 26-jarige vriendin. Het slachtoffer zou volgens haar verklaring ruzie hebben gekregen met haar vriend, die haar vervolgens zou hebben mishandeld. Na het voorval vluchtte de vrouw de woning uit en waarschuwde de politie. Die trof de vrouw even later buiten op straat aan. Het slachtoffer bleek enkele lichte verwondingen te hebben opgelopen waarvan ze verklaard had dat die door toedoen van haar vriend waren ontstaan. Daarop gingen de agenten naar de woning van het stel en hielden de 30-jarige Arnhemmer daar aan. De man is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie ruimt hennepkwekerijen in Arnhem en Doesburg
Publicatiedatum: 14-2-2006 13:45:43

Arnhem/Doesburg - De politie in het district Arnhem-Veluwezoom heeft maandag twee hennepkwekerijen geruimd in Arnhem en Doesburg. Daarbij werd ook een aanhouding verricht. Voorzover bekend bestaan er geen verbanden tussen de beide kwekerijen.

In een woning in Doesburg-Zuid troffen agenten na een anonieme tip ruim 460 hennepplanten aan. De bewoner van het pand, een 27-jarige Doesburger, werd binnen aangetroffen en aangehouden. De man is later na verhoor weer naar huis gestuurd. Alle planten en kwekerijapparatuur werden uit de woning gehaald en zijn later vernietigd. Door het energiebedrijf werd illegale stroomafname geconstateerd, waarna ook de stroommeter uit het pand werd gehaald.

In een woning in de Arnhemse wijk Spijkerkwartier werd maandag ook een hennepkwekerij ontmanteld. De politie kwam de kwekerij op het spoor na klachten van stank en vochtoverlast door de buren. Door de eigenaar van het pand, die de woning in verhuur had, werd de politie ingeschakeld die vervolgens op de hennepkwekerij stuitte. Vanuit twee ruimtes in de woning werden in totaal 340 hennepplanten in beslaggenomen. Ook de gebruikelijke kwekerijapparatuur werd meegenomen en is later samen met de planten vernietigd. Het energiebedrijf constateerde illegale stroomaftap en haalde de stroommeter weg. In dit geval is de politie nog op zoek naar de verdachte die verantwoordelijk is voor het in bedrijf hebben van de hennepkwekerij.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---