Ingezonden persbericht


persbericht

Trouwen op de pareltjes van de ionische zee

Kefalonia & ithaka. het perfecte decor voor een ja-woord!

Amsterdam, februari 2006 - Valentijnsdag maakt februari tot de maand van de liefde. Met rode rozen en liefdesverklaringen is het één en al ode aan de liefde. Daar weten ze in het Griekse Kefalonia en Ithaka alles van. De twee bijzondere eilanden voor de Griekse westkust bieden parelwitte stranden, duizenden soorten bloemen, planten en kruiden en uitzicht op een uitgestrekte azuurblauwe zee. En niet te vergeten: de Griekse Goden Aphrodite en Eros die op de achtergrond dit romantische decor naar nog hogere sferen voeren. Dus even praktisch; vraag je verloofde ten huwelijk, vertaal snel de trouwpapieren en reis af naar deze goddelijke stek om het mooiste moment van je leven een extra bijzondere betekenis te geven.

Ja-woord in de branding
Met blote voeten in de branding van de zee, in de stralende zon, op een parelwit strand aan een prachtig blauwe zee is trouwen wel heel aantrekkelijk. Bovendien zijn er veel oude kloosters en kerken op de eilanden om elkaar de eeuwige trouw te beloven. Het enige dat je nodig hebt is een Griekse vertaling van de trouwpapieren en die is verkrijgbaar bij het Griekse consulaat, evenals de overige details rondom de huwelijksvoltrekking. Treed in de voetsporen van Odysseus en stap na afloop van de mooie dag in de huwelijksboot, bijvoorbeeld door te genieten van een prachtige flotielje-zeiltocht als huwelijksreis.

Oase van rust en romantiek
Kefalonia en Ithaka bieden een oase van rust en adembenemende bergachtige natuur. Overal zijn prachtige stranden en kleine baaitjes te vinden, waarvan een aantal alleen per boot bereikbaar zijn. De eilanden zijn prachtige bestemmingen om mooie wandel- en fietstochten te maken zonder iemand tegen te komen. Dankzij de regenperiodes in de winters zijn de eilanden erg groen. De idyllische vissersdorpjes met authentieke restaurantjes en cafeetjes zorgen voor een gemoedelijk Grieks accent.

Aanbieders
Voor (romantische) reizen naar deze twee Griekse eilanden bieden Sudtours, Olympia, Gobest, TUI, Ross Holidays en Polyplan Reizen verschillende prgramma's aan. Met een ruime keuze in het type reis en accommodatie, is er voor ieder wat wils. De stranden en wateren van Kefalonia en Ithaka zijn zó schoon, dat ze er zogenaamde Blue Flags awards voor hebben gekregen.

Als pareltjes van de Ionische Zee zijn de eilanden Kefalonia en Ithaka een inspiratiebron voor vele dichters en schrijvers. Zij staan bekend om hun prachtige landschappen, rustieke dorpjes, witte stranden en helderblauwe zee. Kefalonia - het eiland waar het verhaal 'Kapitein Corelli's Mandolin' zich afspeelde - telt zo'n 32.000 inwoners. De bijnaam 'bloemeneiland' komt voort uit de heerlijke bloemengeur die er hangt door de enorme variëteit aan kruiden, bloemen en planten. Door het gematigde klimaat kent Kefalonia milde winters en relatief koele zomers en gedurende het gehele jaar schijnt de zon volop. Ithaka is een klein eiland met 3.000 inwoners, vormt een provincie met Kefalonia en heeft een rijke historie. Het is wereldwijd bekend als de thuisbasis van Odysseus. Zie voor meer informatie www.kefalonia.gr.