Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 14 februari

Alkmaar, 14-02-2006 o 13.50 uur

Doorrijder: politie zoekt getuigen

Middenmeer, zaterdag 11 februari 2006

Op maandag werd een getuigenoproep gedaan voor een ongeval in Middenmeer. De toedracht zoals die omschreven werd in het artikel was echter onjuist. Hierbij de correcte toedracht:

Op zaterdagavond werd melding gemaakt van een verkeersongeval op de Professor ter Veenweg in Middenmeer. Een automobiliste reed op de Pr. Ter Veenweg vanuit de richting Schagen. Ter hoogte van de Hazelaarlaan wilde zij linksaf slaan. Op het moment dat zij naar links stuurde werd zij ingehaald door een bestelauto. Er ontstond een aanrijding waarbij de bestelauto doorreed. De identiteit van de bestuurder van de bestelbus is onbekend. De aanrijding vond plaats omstreeks 21.00 uur. Op de plaats van het ongeval bleef een sierstrip achter. Onderzoek wees uit dat deze vermoedelijk afkomstig was van een donkerblauwe Renault Kangoo.

De politie in de Wieringermeer is op zoek naar de chauffeur van deze auto of naar getuigen die iets over de aanrijding kunnen vertellen. De politie is bereikbaar onder nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Chemisch afval

Alkmaar, maandag 13 februari 2006

Op maandagmiddag omstreeks 15.40 uur kreeg een 53-jarige man uit Sint Pancras een proces-verbaal omdat hij chemisch afval had gedumpt in een huisvuilcontainer op de Europaweg in Alkmaar. Het ging om een doos met plastic jerrycans waarin olie, verfverdunner en onbekende chemicaliën zaten. De verdachte heeft het afval weer meegenomen. Hij moet zelf zorgen voor deugdelijke afvoer.

Man valt over lantarenpaal

Den Oever, maandag 13 februari 2006

Op maandagavond raakte een 61-jarige man uit Den Oever gewond bij een ongeval op de Gemeenelandsweg in zijn woonplaats. De man fietste over het fietspad naast de Gemeenelandsweg. Over het fietspad lag een omvergereden lantarenpaal. De man zag de paal te laat en fietste er tegenaan. Hierdoor kwam hij ten val en liep verwondingen aan zijn hoofd en arm op. De lantarenpaal werd vermoedelijk kort voor dit ongeval omvergereden door een personenauto. De bestuurder van deze auto is echter na het ongeval doorgereden. Hij heeft zijn identiteit niet bekend gemaakt en heeft ook geen actie ondernomen om de paal van het fietspad af te krijgen.

Vrachtauto rijdt van Afsluitdijk af

Den Oever, dinsdag 14 februari 2006

Op dinsdagmorgen omstreeks 04.10 uur reed een 51-jarige man uit Denemarken in een truck met oplegger over de Afsluitdijk onder Den Oever. De man was aan komen rijden vanuit de richting Friesland. De combinatie was geladen met 7 ton aluminium. Mogelijk door spoorvorming begon de oplegger te slingeren en raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt. Hierdoor raakte hij aan de noordelijke zijde van de rijbaan af en botste tegen het talud van het fietspad (Noordzeezijde). Na een stuurcorrectie schoot hij de weg over, ging door de middenvangrail en reed vervolgens van de Afsluitdijk af. Hij belandde uiteindelijk op de basaltblokken. De chauffeur raakte niet gewond.

Snelheidscontrole

Blokker, maandag 13 februari 2006

Op maandagmiddag werd een korte snelheidscontrole gehouden op de Bangert in Blokker. De controle is het gevolg van klachten van omwonenden over te hoge snelheden en verkeersgevaarlijk gedrag van weggebruikers. In totaal werden 10 bestuurders bekeurd omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 74 km per uur.

Verlichtingscontrole

Den Helder, dinsdag 14 februari 2006

Op dinsdagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Ruyghweg in Den Helder. Van de 130 gecontroleerde fietsers hadden er slechts drie defecte verlichting. Zij kregen een bekeuring.

Inbraak woning: voordeur open geflipperd

Alkmaar, maandag 13 februari 2006

Op maandag werd tussen 04.50 en 18.40 uur ingebroken in een woning aan de Snaarmanslaan in Alkmaar. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen via de voordeur die niet op het nachtslot zat. De deur is vermoedelijk open geflipperd. Uit de woning werden in ieder geval een camera en een DVDspeler ontvreemd. Andere spullen waren door de inbreker al klaargezet. Mogelijk is hij tijdens zijn werkzaamheden gestoord.

Inbreker overlopen

Den Helder, dinsdag 14 februari 2006
Op dinsdagmorgen omstreeks 02.30 uur werd de bewoner van een pand aan de Dongestraat in Den Helder wakker van geluiden in zijn woning. Toen hij in de woonkamer ging kijken, zag hij dat de plasmatelevisie van de muur gehaald was en dat deze klaar stond om meegenomen te worden. De inbreker was er echter al vandoor. Hij heeft nog wel een portemonnee mee weten te nemen. De inbreker was binnengekomen door een raam open breken.

Laatst gewijzigd 14-02-2006 13:48 | © Politie Noord-Holland Noord |