Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

14 februari 2006

Zutphen - Politie zoekt getuigen diefstal onder bedreiging In verband met het politieonderzoek (zie onderstaand bericht) is de politie op zoek naar twee getuigen. De politie wil graag in contact komen met een man een vrouw die rond 20.38 uur bij de betreffende bank gepind hebben. Beiden zijn tussen 20 en 25 jaar oud. De man droeg een geruite jas, de vrouw had halflang haar en droeg een sjaal. Deze man en vrouw worden verzocht contact op te nemen met de politie in Zutphen.

Op vrijdag 10 februari omstreeks 20.35 uur werd een 20-jarige vrouw uit Zutphen bedreigd met een steekwapen. Zij had samen met een vriendin geld gepind bij een automaat aan de Komsteeg in Zutphen en wilde weer de auto in stappen, toen zij werd bedreigd door een onbekende man met een steekwapen. Zij rende weg richting de Oude Wand en de man achtervolgde haar op een fiets. Op haar vlucht kwam de Zutphense ten val en daarbij verloor zij haar portemonnee. De onbekende man ging er met haar portemonnee vandoor.

Twello - Medewerkers zwembad redden leven zwemmer

Door snel ingrijpen van medewerkers van zwembad de Schaek in Twello werd maandagmiddag (13/2) het leven van een 59-jarige man uit Steenenkamer gered. Rond 12.35 uur kreeg de man in het zwembad een hartstilstand. Twee medewerkers hebben de man direct uit het water gehaald en zijn gaan reanimeren totdat de ambulance arriveerde. Bij hun reanimatie maakten zij gebruik van een defibrillator. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis is Deventer en is opgenomen op de afdeling intensive care.

Zutphen - Zogenaamde hulpverleensters stelen geld en bankpas

Een op leeftijd zijnde bewoonster aan de Slindewaterstraat werd maandagavond (13/2) van haar bankpas en geld bestolen door twee onbekende vrouwen, die zich uitgaven als hulpverleensters. De diefstal gebeurde rond 19.10 uur. Beide vrouwen wisten zich naar binnen te praten, waarbij de jongste vrouw de bewoonster constant aan de praat hield. De oudere vrouw zag kans het geld en de bankpas weg te nemen. Nadat de vrouwen waren verdwenen ontdekte de bewoonster de diefstal. Zij heeft gelijk haar pas laten blokkeren. Een half uur nadat de vrouwen waren vertrokken, werd zij gebeld door een man die zich uitgaf als medewerker van een bank. Hij zou voor haar de pas wel even blokkeren, maar had daarvoor de pincode nodig. De vrouw gaf de pincode niet en verbrak de verbinding. Het gaat om twee buitenlandse vrouwen van ca. 24 jaar en ca. 60 jaar oud. Zij vertelden moeder en dochter te zijn. De jongste vrouw had lang zwart krullend haar, donkere ogen en droeg een lange zwarte jas. De oudere vrouw had een gedrongen postuur. Ze droeg een bruin mutsje en een bruine jas tot over de knie. Deze vrouw sprak gebrekkig Nederlands. Mogelijk dat iemand weet wie deze vrouwen zijn of dat er mensen zijn de vrouwen gezien hebben tussen 19.00 en 19.20 uur in de buurt van de Slindewaterstraat. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.

Brummen - Man met drugs aangehouden

Agenten hebben maandagavond (13/2) een 26-jarige Zutphenaar aangehouden. Bij een politiecontrole op de Voorsterweg in Brummen werd in de auto van de man een zakje wiet en harddrugs aangetroffen. De drugs werden in beslag genomen. De politie maakt proces verbaal.

Lochem - Inbraak in woning

In een woning aan de Bosweg werd maandag (13/2) ingebroken. Men kon binnen komen door een openstaand raam. Weggenomen werden onder andere een groot beeldscherm met toetsenbord ten behoeven van visueel gehandicapten en twee mobiele telefoons. De politie is een onderzoek gestart.

Klarenbeek - Inbraken bij sportverenigingen

In een clubgebouw van een sportvereniging werd in de nacht van zondag op maandag (13/2) ingebroken. Om binnen te komen werd een ruitje vernield. Weggenomen werden geld, snoep en kokers met tennisballen. In dezelfde nacht werd ingebroken in het materialenhok bij de sportvereniging aan de Bosweg. Hier werden twee ruiten vernield. Er werd niets weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde 055 - 548 60 58

---- --