0900-8844 Holllands Midden krijgt cijfer 8,4

Regio - De kwaliteit van beantwoording van het Landelijk Telefoonnummer Politie (LTP) in Hollands Midden krijgt een rapportcijfer 8,4. Met dit cijfer mag de afdeling teleservice van Politie Hollands Midden zich tot de vijf beste korpsen in Nederland rekenen. Het servicenummer 0900-8844 (geen spoed, wel politie) werd eind vorig jaar onderzocht en uit de analyse van het onderzoeksbureau Telan blijkt dat de callcentra een gemiddeld rapportcijfer 8 krijgen. Hollands Midden voldoet met dit resultaat ook in 2005 aan de streefwaarde, zoals afgesproken in het Landelijk Kader (prestatiecontract) met de ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Het LTP werd beoordeeld op zes onderdelen: contact, informatie, probleemstelling, actiepunten, afsluiting en professionaliteit. Binnenkomende gesprekken worden door de med ewerkers van de afdeling teleservice in de meeste gevallen direct afgehandeld. Van langdurig doorverbinden is in tegenstelling tot het landelijk beeld in Hollands Midden geen sprake. Ook in 2003 en 2004 bereikte het korps een plaats in de top vijf.

Het LTP 0900-8844 is in september 2000 ingevoerd om de bereikbaarheid van de politie te vergroten en de afhandeling van gesprekken te optimaliseren. 0900-8844 kan tegen lokaal tarief worden gebeld. Bellers worden via de postcode van het beladres direct doorverbonden met de politie in de betreffende regio. Mobiele bellers, anders dan via KPN, krijgen contact met het Klpd in Driebergen en worden doorverbonden met het gewenste politiekorps. Voor acute hulpverlening is het gratis nummer 112 beschikbaar.

Noot voor de redactie (

Politie Hollands Midden