Gemeente Gorinchem


17 Rolstoelen vinden een zinnige bestemming

GORINCHEM, 9 februari 2006 - Op dinsdag 14 februari a.s. zal de Gemeente Gorinchem 17 rolstoelen overhandigen aan de stichting "Vrienden en sympathisanten van El Aïoun en omstreken". Dit zal gebeuren om 19.00 uur op het stadhuis van de Gemeente Gorinchem. De rolstoelen zijn formeel afgeschreven maar nog lang niet op.

De Gemeente Gorinchem verstrekt in het kader van de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) bruikleenmiddelen, zoals deze rolstoelen. Als ze economisch gezien afgeschreven zijn, en de rolstoelen niet door een cliënt gebruikt worden, zoeken we een andere zinvolle bestemming voor ze. Als gemeente zoeken wij dan een organisatie die deze rolstoelen goed kunnen inzetten in gebieden waar het niet de normaalste zaak van de wereld is, om indien nodig, over een rolstoel te beschikken.

Uit een jaarlijkse controle naar de bruikbaarheid van rolstoelen, bleek dat er 17 over waren. Het gaat dan bijvoorbeeld om rolstoelen die vervangen worden door modernere typen.

Om deze laatste middelen een tweede leven te geven wordt er altijd gezocht naar een zinvolle bestemming. Dit jaar is gekozen voor de stichting "Vrienden en sympathisanten van El Aïoun en omstreken". Zij gaan 17 degelijke rolstoelen inzetten in en rondom El Aïoun in Marokko.

De stichting "Vrienden en sympathisanten van El Aïoun en omstreken" is in 1995, na een reünie van oud-dorpsbewoners, opgericht. De stichting bestaat alleen uit vrijwilligers en stelt zich ten doel om zoveel mogelijk kinderen naar school te laten gaan, invaliden een rolstoel krijgen en ouderen een rollator. Ook is nu een project opgestart om alleenstaande vrouwen een naaimachine te verschaffen zodat zij in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. De heer Miloud Bsibsi houdt zich in Nederland bezig met het inzamelen van rolstoelen.

14 februari 2006