Gemeente Gorinchem


Nieuwe website gemeente Gorinchem online

Gorinchem, 13 februari 2006 - De vernieuwde website van de gemeente Gorinchem, www.gorinchem.nl, is online. De site biedt een compleet overzicht van alle openbare informatie, inclusief raadsvoorstellen en beleidsnota's. Via het digitale loket kunnen burgers diverse zaken thuis op de computer regelen. Tegelijk met de nieuwe gemeentelijke website is een aparte site over stedelijke vernieuwing ontwikkeld. Deze is te vinden op www.hetnieuwegezichtvangorinchem.nl.

De nieuwe website van de gemeente Gorinchem is een stuk eenvoudiger van opzet dan de oude website. Alle gemeentelijke informatie is overzichtelijk ingedeeld en gemakkelijk te vinden. Gemeenteraadsleden én burgers kunnen voortaan raadsstukken op de website raadplegen. Naast algemene informatie over Gorinchem bevat de website links naar diverse andere gemeentelijke websites. Vanzelfsprekend is een link opgenomen naar de nieuwe website over stedelijke vernieuwing in Gorinchem: www.hetnieuwegezichtvangorinchem.nl.

Digitaal loket

Met de nieuwe website komt er vaart in de verdere ontwikkeling van het digitale loket. Via het digitale loket kunnen de Gorcumse inwoners op dit moment ongeveer twintig zaken regelen, zoals een uittreksel uit het bevolkingsregister en een bewijs van Nederlanderschap. In de loop van 2006 komen daar diverse nieuwe diensten bij, zoals klachtmeldingen en vergunningsaanvragen.

Dit jaar neemt de gemeente Gorinchem ook een proef met DigiD. Met DigiD, de afkorting van digitale identiteit, kan de gemeente de identiteit controleren van klanten die via de website een digitaal product afnemen. Diverse overheidsorganisaties werken inmiddels met DigiD, waaronder de Belastingdienst, het Centrum voor Werk en Inkomen, en enkele tientallen gemeenten.

Uiteraard blijft in het stadhuis de dienstverlening aan het loket en het persoonlijk advies op maat, bijvoorbeeld bij bouwvergunningen, gewoon mogelijk.

Het digitaliseren van de interne informatiestroom en de gemeentelijke productencatalogus kost veel tijd. Het project loopt tot 2009. Maar dan beschikken we over een volledig digitale werkomgeving, waarmee Gorinchem zich zonder meer kan meten met andere gemeenten.

14 februari 2006