Gemeente Berkel en Rodenrijs


CDA-Fractie

Schriftelijke vragen op grond van art. 43 van het reglement van orde met betrekking tot de oversteekplaats voor fietsers en voetgangers op de Oostersingel nabij de Poolsterschool.

Toelichting

Tijdens de raadsvergadering van 28 april 2005 heeft de raad de Hoofdwegenstructuur vastgesteld.
Gedurende de inspraakprocedure hebben de directeur van de Poolsterschool en de verkeersouders gewezen op de onoverzichtelijke en onveilige situatie van de oversteekplaats bij deze school.
Ook is het probleem van geluidoverlast veroorzaakt door het toenemende verkeer naar voren gebracht.

Met de vaststelling van de Hoofdwegenstructuur heeft de raad ook ingestemd met de beantwoording van de inspraakreacties.
In relatie tot de onderhavige oversteekplaats had dit tot gevolg dat de verbetering van deze oversteekplaats naar voren zou worden gehaald, zodat deze nog in 2005 gereed zou zijn. Daarbij zou rekening worden gehouden met de toekomstige aanleg van een tweezijdig fietspad langs de Oostersingel. Uit de notulen van deze raadsvergadering blijkt, dat de CDA-fractie het college er op heeft gewezen dat deze geplande oversteek ook daadwerkelijk in 2005 gereed moet zijn, inclusief oplossingen om de geluidoverlast te verminderen.
Het verbaast ons daarom ten zeerste te moeten constateren dat deze verbeterde oversteekplaats er nog steeds niet is.

Redenen tot het stellen van de volgende vragen aan het college: De CDA-fractie vindt het uitermate van belang dat besluiten en toezeggingen richting onze burgers, bedrijven en maatschappelijke verbanden worden nagekomen, zodat niet getwijfeld kan worden aan de betrouwbaarheid van de overheid, in dit geval onze gemeente.
Deelt het college ook deze mening?

Uw college en de raad hebben de verkeersonveilige situatie bij de Poolsterschool tijdens de vaststelling van de Hoofdwegenstructuur concreet willen oplossen door de verbetering van deze oversteekplaats nog in 2005 te laten uitvoeren!
Wat is dan de reden waarom dit besluit niet is uitgevoerd en waarom is de raad hiervan niet in kennis gesteld?

Zijn de directie van de school en de verkeersouders nog bij de plannen betrokken geweest?
Zo ja, op welke wijze?

Wat zijn verder de concrete plannen inclusief het tijdstip van uitvoering om tot een noodzakelijke veiliger situatie op de Oostersingel te komen?

Namens de CDA-fractie,
Hans de Rijke

14 februari 2006