Politie Limburg-Noord

Politie Limburg-Noord scoort goed met telefonische bereikbaarheid
Datum: 14-02-2006
Tijd bericht: 14:25
Plaats: Limburg-Noord
Bij de politie Limburg-Noord worden binnenkomende telefoongesprekken op 0900-8844 naar hoge tevredenheid beantwoord. Op het Service-centrum waar alle telefoongesprekken binnenkomen, zijn de medewerkers er in geslaagd om 90% van alle binnenkomende telefoongesprekken binnen 20 seconden te beantwoorden.

Dit blijkt uit de resultaten van de zogenaamde 'Telan meting' (telefonische bereikbaarheidsanalyse) die in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken is uitgevoerd. In het prestatieconvenant met de Minister is afgesproken, dat 80% van de ingekomen oproepen binnen 20 seconden worden beantwoord. Voor de tijdige beantwoording kreeg de politie Limburg-Noord maar liefst een 10. Voor de totale kwaliteitsmeting is een 8 behaald. Deze kwaliteitsmeting bestond uit diverse onderwerpen op het gebied van informatie, probleemstelling, actiepunten, afsluiting en professionaliteit.

Het Landelijk Telefoonnummer Politie 0900-8844 is in september 2000 ingevoerd om de bereikbaarheid van de politie te vergroten en de afhandeling van de gesprekken te optimaliseren. 0900-8844 kan tegen lokaal tarief worden gebeld. Bellers worden via de postcode van het beladres direct doorverbonden met de politie in de betreffende regio. Mobiele bellers, anders dan via KPN, krijgen contact met het Klpd in Driebergen en worden doorverbonden met het gewenste politiekorps. Voor acute hulpverlening is het gratis nummer 112 beschikbaar.