Arbouw


---

Nieuw lesmateriaal voor samenwerkingsverbanden

Arbouw heeft lesmateriaal ontwikkeld over een aantal belangrijke arborisicoâs in de bouwnijverheid. Hiermee hoopt Arbouw bij te dragen aan een gezonde en veilige start voor jongeren in de bouw.

De eerste stap naar een veilige werkwijze is het bewustmaken van jongeren van de risicoâs op de werkvloer. Aan de hand van het lesmateriaal (cd-rom + dvd) maken jongeren onder andere via filmpjes kennis met vier belangrijke arborisicoâs: lichamelijke belasting, werken op hoogte, stof en lawaai. Verder zijn er (veiligheids)tips voor jongeren, voorlichtingsmateriaal, kennisvragen en kant-en-klare powerpointpresentaties voor de instructeurs. Daarnaast bevat het materiaal achtergrondinformatie voor de instructeurs zodat zij naar eigen inzicht voorlichting kunnen geven over deze arborisicoâs.

De eerste exemplaren zijn overhandigd aan de heren Borg en Stephan van Bouwend Nederland en de heer Niekamp van de VESAN. Zij hebben het initiatief van Arbouw om jongeren op deze wijze te betrekken bij gezond en veilig werken enthousiast ontvangen.

Met het lesmateriaal sluit Arbouw tevens aan bij de campagne over gezondheid en veiligheid op het werk waarmee de Europese Unie zich dit jaar speciaal op jongeren richt.