Politie Zaanstreek-Waterland

landelijke dossiers

Veiligheid
Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten dinsdag 14 februari 2006

Zaanstreek-Waterland, 14-02-2006

Met onder meer: Politie pakt vandalen, vindt cocaïne en heeft schreeuwer aangehouden.

Politie pakt vandalen
Landsmeer, februari 2006.
De politie heeft na een onderzoek drie verdachten van vernielingen buiten heterdaad aangehouden. De drie verdachten zijn woonachtig in Landsmeer en 15, 16 en 18 jaar oud. Op zaterdag 28 januari werd in de avonduren een ruit vernield bij een winkelier op de Nieuwe Gouw. Later die nacht werden aan een auto op de Burgemeester Postweg vernielingen gepleegd. De 15-jarige verdachte werd vrij gelaten omdat uit verhoren bleek dat hij niets had vernield. De 16- en 18-jarige bekenden de vernielingen aan de winkel en de auto. De minderjarige verdachte krijgt een straf via bureau HALT en de meerderjarige moet zich bij justitie verantwoorden. De verdachten werden na verhoor in vrijheid gesteld.

Drankrijder
Assendelft, maandag 13 februari 2006, 21:51 uur. De politie heeft op de Dorpsstraat een 23-jarige man uit Assendelft aangehouden omdat hij een personenwagen bestuurde terwijl hij onder invloed was van alcohol. De man blies op straat een flinke alcoholindicatie en de alcoholtester aan het politiebureau gaf aan dat de man ruim twee maal de maximaal toegestane hoeveelheid op had (1,21 promille). De verdachte werd na verhoor met een rijverbod van 5 uren heengezonden.

Vrouw rijdt met ontzegging
Purmerend, maandag 13 februari 2006, 17:05 uur. Surveillerende agenten herkenden een bestuurster van een personenauto als iemand van wie het rijbewijs was ingevorderd en hielden haar aan. De 42-jarige Purmerendse gaf toe dat zij de auto bestuurde terwijl zij een ontzegging had. De verdachte werd na verhoor heengezonden met een bekeuring en de waarschuwing dat bij herhaling haar auto in beslag zou worden genomen.

Winkeldieven gepakt
Zaandam, maandag 13 februari 2006, 16:34 uur.
De politie heeft een 25-jarige Zaandammer verhoord die door de bedrijfsleider van een supermarkt op de Prinsenstraat was aangehouden wegens winkeldiefstal. De winkelier had gezien dat de man een rookworst in zijn broek verstopte en alleen een pakje zuurkool en jus afrekende bij de kassa. Bij fouillering door de agenten kwam ook een stuk spek uit de kleding te voorschijn waarvoor niet was betaald. De verdachte moet zich bij de rechter voor de winkeldiefstal verantwoorden omdat hij al meer wegens diefstallen met de politie in aanraking kwam. In de avond werd in een bouwmarkt aan de Symon Spiersweg een tweetal Amsterdammers aangehouden. De 43-jarige man en 47-jarige vrouw werden door een bewakingsmedewerker betrapt toen zij goederen in de kleding verstopten en meenamen zonder daarvoor bij de kassa te betalen. De politie maakt proces-verbaal op en heeft het duo na verhoor in vrijheid gesteld.

Bedreiger ingesloten
Krommenie, maandag 13 februari 2006, 1400 uur.
De politie heeft een 36-jarige Zaankanter aangehouden die wordt verdacht van bedreiging. De man zou begin februari in een supermarkt aan de Heiligeweg, waar hij een winkelverbod had, een medewerkster hebben bedreigd. De verdachte, een veelpleger, werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Politie vindt cocaïne
Edam, maandag 13 februari 2006, 15:42 uur.
De politie heeft na een tip op de Zuidpolderlaan in een woning een flinke hoeveelheid vermoedelijk cocaïne aangetroffen. De 41-jarige bewoonster is aangehouden en ingesloten. Het poeder werd in beslag genomen en wordt gewogen en onderzocht door de afdeling forensische opsporing. De recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Schreeuwer aangehouden
Zaandam, maandag 13 februari 2006, 16:05 uur.
Een 37-jarige in Castricum woonachtige man is door de politie aangehouden omdat hij na een vordering van de agenten niet bij een winkel wilde weggaan. De man stond in de winkel, waar hij een winkelverbod heeft, te schreeuwen. Hij bleef, nadat hij er door personeel was uitgezet, voor de zaak staan schreeuwen. Omdat hij niet weg ging en de agenten beledigde werd hij aangehouden. Na verhoor werd de man met bekeuringen voor belediging en niet voldoen aan een door een politieambtenaar gegeven bevel heengezonden.

Computers gestolen bij inbraak
Purmerend, maandag 13 februari 2006, 22:35 uur. De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Nijverheidsweg. Na een inbraak alarm was de surveillancewagen snel ter plaatse. Er was een raam aan de voorzijde van het pand opengebroken. Een onderzoek met een politiehond in het pand leverde geen verdachte op. Men was al verdwenen met vermoedelijk drie computers en een beeldscherm.

Laatst gewijzigd 14-02-2006 15:05 | © Politie Zaanstreek-Waterland |