Ingezonden persbericht


rtl kiest routing-platforms van juniper networks voor upgrade uitzendnetwerk

Multicast-mogelijkheden van M-series zorgen voor meer efficiency en kwaliteit bij videodistributie

Schiphol-Rijk, 14 februari 2006 - RTL Television in Duitsland heeft zijn distributienetwerk voor uitzendingen opgewaardeerd met M-series Multiservice Edge-routers van Juniper Networks. Dankzij de mogelijkheden van real-time multicast videostreaming kan RTL Television met de nieuwe routers de bandbreedte-efficiency van de videodistributie tussen de centrale studio en de regionale vestigingen verbeteren. Ook kan RTL de Quality of Service bij live-uitzendingen beter garanderen en is er voldoende schaalbaarheid voor toekomstige groei. De upgrade wordt verzorgd door NK Network & Services, een lokale partner van Juniper Networks.

"Multicast-prestaties waren de belangrijkste reden voor deze upgrade. Onze bestaande routers waren niet in staat om de snelheid en de kwaliteit te bieden, die nodig zijn voor hoge kwaliteit on-demand videostreaming", zegt Ingo Rüber, Manager Networks & Infrastructure bij RTL. "De Juniper-oplossing heeft de prestaties, schaal en kwaliteit van ons netwerk verbeterd, waardoor we ons volledig kunnen richten op programma's voor onze kijkers, zonder dat we ons zorgen hoeven te maken over het netwerk."

RTL is nu in staat om vanuit het hoofdkantoor in Keulen gelijktijdig vier aparte videostreams uit te zenden naar regiostudio's in Berlijn, München, Frankfurt, Stuttgart en Hamburg, met elk een bi-directionele doorvoer van 10 Mbps. Alle locaties gebruiken tevens de M7i Multiservice Edge-routers voor dagelijkse back-uptransmissies.

Het M7i Multiservice Edge-routing-platform is een ideale oplossing voor hoofdvestigingen, campussen en backbones van bedrijven, die behoefte hebben aan betrouwbare, veilige en hoogwaardige IP WAN-connectiviteit, internetconnectiviteit en -diensten. De M-series bieden robuuste multicast-ondersteuning, waaronder point-to-multipoint IP/MPLS broadcasting voor efficiënte en betrouwbare levering van video-content. Door gebruik te maken van een zeer krachtige architectuur en de JUNOS-software, zorgen de M-series voor hoge betrouwbaarheid voor vertragingsgevoelige applicaties als spraak, video en bedrijfskritische data.

"Als toonaangevende omroep in Duitsland vertrouwt RTL op zijn netwerk, dat een brede variëteit van verkeer moet ondersteunen, waaronder live-nieuws, maar ook standaard-datatransport", zegt Eddie Minshull, Executive Vice-President of Worldwide Field Operations van Juniper Networks.

###

Over Juniper Networks
Juniper Networks maakt veilige en gegarandeerde communicatie mogelijk via één IP-netwerk. Op basis van de gespecialiseerde, hoogwaardige IP-platforms van het bedrijf kunnen klanten op elke schaal uiteenlopende services en applicaties ondersteunen. Serviceproviders, ondernemingen, overheden en onderzoeks- en onderwijsinstellingen over de gehele wereld vertrouwen op Juniper Networks om netwerken te bouwen, die maximaal afgestemd zijn op de behoeften van gebruikers, services en applicaties. Het portfolio van bewezen netwerk- en beveiligingsproducten ondersteunt veeleisende netwerken met complexe eisen op het gebied van schaalgrootte, beveiliging en prestaties.