Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

14 februari 2006

Doornspijk - 63 bestuurders te snel

De politie heeft bij snelheidscontroles op maandagmorgen (13-02) op de Bovenweg en de Zuiderzeestraatweg aan 63 bestuurders een boete uitgereikt. Er werden in totaal 1957 passanten gecontroleerd. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 74 km per uur waar 50 km is toegestaan.

Wapenveld - Bromfietsers in overtreding

De politie heeft op maandagmorgen (13-02) aan twee bromfietsers (17) uit Zwolle bekeurd. Beiden kregen een boete voor het niet dragen van een helm en de helft van het duo was bovendien niet in het bezit van een bromfietscertificaat én zijn bromfiets bleek te zijn opgevoerd.

Harderwijk - 129 bestuurders te snel

Bij een snelheidscontroles op maandag (13-02) heeft de politie 1970 passanten gecontroleerd waarvan er 129 een boete kregen uitgereikt ivm het overschrijden van de maximum snelheid. De controles vonden plaats op de Zuiderzeestraatweg in Hierden en de Burg.de Meesterstraat, Nassaulaan en Lorentzstraat te Harderwijk. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km per uur op een weggedeelte waar 60 km is toegestaan.

Nunspeet - 7 bestuurders in overtreding

Na klachten uit de buurt heeft de politie op maandagmorgen (13-02) een snelheidscontrole gehouden op de Kienschulpenweg. Sinds enkele weken is daar de maximum snelheid veranderd van 50 naar 30 km per uur ivm overstekende schoolkinderen een gevaarlijke kruising. Aan 6 bestuurders werd een boete uitgereikt ivm te snel rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 50 km per uur. Tevens kreeg een bestuurder een boete ivm het niet dragen van de autogordel.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --