Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

14 februari 2006

Apeldoorn - Snorfietsster gewond

Een 30-jarige automobilist uit Apeldoorn verleende op de kruising Houttuinen-Zuid, Houttuinen-Oost en de Lupineweg geen voorrang aan een 43-jarige plaatsgenote op een snorfiets. Het ongeval gebeurde op maandag (13-02) rond 09.00 uur. De vrouw werd met letsel aan haar duim per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Haar snorfiets raakte zwaar beschadigd.

Apeldoorn - Fietsster gewond

Een 64-jarige fietsster uit Apeldoorn raakte gewond bij een aanrijding op maandag (13-02) rond 18.15 uur. Vanaf de Mheenlaan sloeg ze rechtsaf de Kruizemunsteaat in. Een 38-jarige fietser uit Twello achter haar verkeerde in de veronderstelling dat ze linksaf zou slaan en botste vervolgens tegen haar achterwiel. De vrouw raakte gewond aan haar hoofd en werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Apeldoorn - Beschonken fietser botst

Een 29-jarige fietser uit Apeldoorn botste op maandag (13-02) rond 22.55 uur tegen een geparkeerde auto op de Stationsstraat. De man bleek onder invloed van alcohol en blies 2,10 promille. De politie maakte proces-verbaal op. De auto liep schade op aan de rechter voorzijde, de fiets had slechts een slag in het wiel.

Apeldoorn - Inbraak woning

Op maandagavond (13-02) werd er ingebroken in een woning aan de Aristotelesstraat. De dader klom over de schutting en forceerde vervolgens een raam aan de achterzijde van het pand. De gehele woning werd doorzocht. Ontvreemd werden onder meer geld, een autosleutel, een DVD-speler en een mobiele telefoon..

Apeldoorn - Winkeldief betrapt

De politie heeft op maandag (13-02) om 18.45 uur een 49-jarige vrouw uit Arnhem aangehouden ivm diefstal uit een supermarkt op winkelcentrum De Eglantier. Tijdens de aanhouding beledigde ze een politieman. De vrouw kreeg voor beide feiten een boete.

Apeldoorn - Tasjesroof

Een 68-jarige werd op maandag (13-02) rond 19.50 uur het slachtoffer van een tasjesroof thv het winkelcentrum op de Eglantierlaan. Een onbekende jongeman griste opeens de tas uit haar linkerhand en rende naar het Violierplein in de richting van de broodjeszaak. Het gaat om een groene stoffen boodschappentas met onder meer een klein geldbedrag en een zwarte map met bladmuziek. Signalement dader: leeftijd niet bekend, vrij lang, slank postuur. Hij droeg een donkere jas met een wit vlak op de rug van 30 x 30 cm. EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --