GroenLinks

Femke Halsema brengt Valentijnspost aan vluchtelingen

14 februari 2006

De afgelopen weken hebben tienduizenden Nederlanders een Valentijnskaart getekend voor vluchtelingen. Femke Halsema biedt vandaag, op Valentijnsdag, 5000 van deze kaarten aan aan de bewoners van het asielzoekerscentrum in Apeldoorn. Hiermee laat zij zien dat veel mensen hen een warm hart toedragen.

In meer dan tachtig afdelingen zijn sinds begin januari meer dan 100.000 Valentijnskaarten verspreid met een boodschap aan alle vluchtelingen in Nederland. Deze kaarten zijn door tienduizenden mensen ondertekend en vaak ook voorzien van een persoonlijke (Valentijns-)boodschap. Vandaag worden deze kaarten in 50 verschillende gemeentes aangeboden aan vluchtelingen. Deze aanbieding vindt plaats in asielzoekerscentra, in noodopvanglocaties en bij mensen thuis. Namens 5000 mensen biedt Femke Halsema de Valentijnspost aan aan de bewoners van het asielzoekerscentrum in Apeldoorn.

GroenLinks vindt het belangrijk om in dit harde klimaat richting vluchtelingen een positief signaal te laten horen. Veel vluchtelingen voelen zich niet welkom in Nederland. Door het falende uitzetbeleid worden enkele honderden gezinnen uit de opvang, op straat gezet. Zelfs gezinnen met kinderen, die om legitieme redenen wel terug moeten maar niet terug kúnnen naar het land van herkomst, worden zonder pardon in de Hollandse vrieskou gezet. GroenLinks wil met deze kaartenactie laten zien dat er heel veel mensen zijn die dit onrechtvaardig vinden en die vluchtelingen een warm hart toedragen.

De actie is te volgen op de site van de Linkse Lente: http://www.linkselente.nl/valentijnswens-voor-een-vluchteling

Femke Halsema