Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten                   |
|d.d. 14 februari 2006                             |


1. Subsidieregeling soortenbeleid
Er zijn subsidieregels voor het beschermen van in het wild levende planten en dieren opgesteld. Gedeputeerde Staten hebben de 'beleidsregel uitvoering soortenbeleid Noord-Brabant" vastgesteld. Voorwaarde is wél dat het moet gaan om activiteiten die voortkomen uit provinciale en nationale plannen. Ook kunnen projecten die als voorbereiding gelden voor het opstellen van een provinciaal soortbeschermings- of habitat plan worden gesubsidieerd.

2. Ruimte voor de rivier
Voor de Overdiepse Polder en de Noordwaard is het belangrijk dat die zijn aangemerkt als koplopers voor de rivierverruiming. De planstudies moeten zo snel mogelijk tot duidelijkheid voor de bewoners leiden. Dat zeggen Gedeputeerde Staten in een ontwerp-reactie op de planologische kernbeslissing "ruimte voor de rivier". Gedeputeerde Staten zenden de ontwerp-reactie naar de statencommissie voor Ruimte en Milieu.

3. EHS en natuurgebiedsplannen
Naar aanleiding van de ontwerp besluiten tot wijziging van de natuurgebiedplannen en de vaststelling van de begrenzing van de ecologische hoofdstructuur voor de wet veehouderij en ammoniak zenden Gedeputeerde Staten de statencommissie voor Ruimte en Milieu aanvullende informatie. Die heeft betrekking op de grenzen van de EHS, de relatie met de nieuwe wet ammoniak en veehouderij en de verwerking van de vastgestelde reconstructieplannen ten aanzien van de EHS.

4. Buitenlandse reizen
In verband met het Europese project voor hergebruik van gesloten vuilstortplaatsen nemen medewerkers van de provincie deel aan verschillende bijeenkomsten in Italië. Gedeputeerde Staten geven toestemming tot het maken van de dienstreizen.

5. Project rechtmatigheid
Op grond van de wet moeten de uitgaven van de provinciale organisatie gestoeld zijn op besluiten van Gedeputeerde of Provinciale Staten. Dit wordt rechtmatigheid genoemd. Gedeputeerde Staten zenden de rekeningcommissie uit Provinciale Staten een voortgangsrapportage en verlenen de externe accountant een opdracht voor het controleren van de rechtmatigheid van uitgaven over het jaar 2005.

6. Provinciale visie en missie
"Wij stáán voor Brabant: kleurrijk, ondernemend en sociaal" . Dat zijn de woorden van de provinciale visie en missie. Die visie en missie is gekoppeld aan kernwaarden, verbindend, doortastend, vernieuwend en betrouwbaar. Gedeputeerde Staten hebben de visie en de missie, met de bijbehorende gedragsregels vastgesteld.

7. Reglement bedrijfskleding en inventarisgoederen
Er is een nieuw reglement bedrijfskleding en inventarisgoederen. Gedeputeerde Staten hebben het vernieuwde reglement vastgesteld en het oude ingetrokken. In het reglement staan de eisen die aan bedrijfskleding en de wijze van omgaan met provinciale eigendommen worden gesteld.

8. PSW-uitvoeringsplan 2006
PSW- arbeidsmarktadvies krijgt voor haar uitvoeringsplan 2006 een subsidie van E328.888,-. Dat hebben Gedeputeerde Staten besloten. De organisatie voert daarvoor activiteiten uit op het gebied van opleidings- en scholingsprojecten voor laagopgeleiden in het kader van het provinciale project "Kennis=Meedoen" en ondersteunt gemeenten bij de opzet van arbeidsmarktbeleid en beleidsvorming rond de sociale activering (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) en de arbeidsparticipatie (Wet Werk en Bijstand) . Ook zal PSW een aantal projecten uitvoeren om de arbeidsparticipatie onder allochtone vrouwen te vergroten.

9. Discussie "Pieken in Brabant"
Welke kansen liggen er in de economie in Brabant en welke rol heeft de provincie in het economisch krachtenveld? Wat betekent dat voor de uitvoeringsstructuur van de provincie? Die vragen zullen centraal staan in een discussion paper dat Gedeputeerde Staten aankondigen in een brief aan de statencommissie voor Economie, Mobiliteit en Grote Stedenbeleid.

10. Activiteitenplan verkeersveiligheid 2006
In 2006 worden er in Noord-Brabant tal van projecten op het gebied van de verkeersveiligheid uitgevoerd. Er is in het totaal E900.000 mee gemoeid. Dat blijkt uit het activiteitenplan verkeersveiligheid 2006 dat Gedeputeerde Staten samen met het samenwerkingsverband regio Eindhoven hebben vastgesteld. Thema's uit het plan zijn voorlichting, educatie en handhaving.

11. Startdocument milieubeoordeling PVVP+
Het startdocument reikwijdte en detailniveau milieubeoordeling voor het provinciaal verkeers en vervoersplan+ is door Gedeputeerde Staten vastgesteld. Het startdocument is de basis voor de wettelijk verplichte milieubeoordeling van het PVVP+. De milieubeoordeling zal gelijk met het ontwerp-PVVP worden vastgesteld voor de wettelijk verplichte inspraakprocedure.

12. Externe toets aanbesteding OV
De externe accountant van de provincie krijgt opdracht om de functionaliteit en de technische aspecten te beoordelen van het financieel model dat gebruikt wordt voor de aanbesteding van het openbaar vervoer in Brabant. Dat hebben Gedeputeerde Staten besloten.

13. Overdracht van wegen
Gehoord het advies van de statencommissie voor Economie, Mobiliteit en Grotestedenbeleid stellen Gedeputeerde Staten het beleid vast dat geldt bij de overdracht van provinciale wegen. Deze regels staan in de module C6 die deel uitmaakt van de Nota Wegenbeheer.

14. Ruimtelijke plannen
Het bestemmingsplan buitengebied van de gemeente Alphen wordt gedeeltelijk goedgekeurd, een verklaring van geen bezwaar voor de uitbreiding van een houtbewerkingsbedrijf in Neerkant, gemeente Deurne wordt gedeeltelijk verleend, de wijziging van het bestemmingsplan buitengebied Vierlingsbeek van de gemeente Boxmeer voor de uitbreiding van een agrarisch bouwblok wordt afgekeurd, de lijst van goedgekeurde verklaringen van geen bezwaar op grond van artikel 19 Wet Ruimtelijke Ordening is vastgesteld en het bestemmingsplan Loosche Akkers 2004-1 van de gemeente Hilvarenbeek wordt gedeeltelijk goedgekeurd.

15. Statenvragen jeugdzorg
De antwoorden op de vragen van het lid van Provinciale Staten,
mw. Houtepen- Kunnen over de ontwikkelingen in de jeugdzorg en de rol van de provincie en de gemeenten daarbij zijn door Gedeputeerde Staten vastgesteld.


---- --