Gemeente Ede

nummer 028 / Ede, 14 februari 2006

Nieuw uiterlijk voor autos Beheer
Frisse presentatie van de gemeente Ede

Vanaf vandaag kan het veranderde uiterlijk van de gemeenteautos niemand ontgaan. Alle nieuwe bedrijfswagens krijgen een eigentijdse uitstraling. De afdeling Beheer neemt vandaag de eerste twee autos in gebruik. Medewerkers kozen voor een ontwerp met een frisse, opvallende en persoonlijke uitstraling. Als medio 2006 het aardgasvulpunt klaar is, gaat een aantal autos, bij wijze van proef, op aardgas gaan rijden.

Dat Ede verandert, is niet alleen aan het centrum goed te zien. We mogen trots zijn op ons nieuwe centrum met een moderne uitstraling. Ook de gemeentelijke organisatie werkt aan haar uitstraling. Dit is te zien aan de nieuwe huisstijl maar straks ook op straat waar alle gemeente voertuigen een eigentijds jasje krijgen.

Striping
Een reclamebureau kreeg dit jaar de opdracht om voor de nieuwe voertuigen van de hoofdafdeling Beheer een nieuwe striping te ontwikkelingen. Zij kwamen met twee ontwerpen waaruit de medewerkers van Beheer konden kiezen. Duidelijke voorkeur was voor een ontwerp met een frisse en opvallende uitstraling. Dit ontwerp bleek toepasbaar voor alle gemeentelijke voertuigen en is toen gepresenteerd aan elke afdeling met gemeentelijke voertuigen.

Modellen
Door de autos te beplakken met tekst en beeldmateriaal sluit de gemeente aan bij haar huisstijl en laat ze zien dat de medewerkers van de gemeente werken voor de inwoners van Ede. Op de fotos staan modellen die in gemeentekleding poseren. Elke afdeling krijgt een model op het voertuig die een link heeft met de werkzaamheden van de afdeling. Op het voertuig van Beheer staan daarom andere personen in andere kleding dan op het voertuig van Burgerzaken.

Aardgas
Medio 2006 gaan de bussen van BBA tussen Ede en Wageningen op aardgas rijden. In samenspraak met de provincie maakt BBA een aardgasvulpunt in Ede. Ook de gemeente kan daar met enkele nieuw aan te schaffen voertuigen aardgas tanken. Aardgas is een milieuvriendelijker brandstof dan de bestaande fossiele brandstoffen en voertuigen op aardgas zijn veel stiller. Ede draagt hiermee bij aan de doelstelling van de EU om in 2020 een aandeel van 10% aardgasvoertuigen te realiseren.