Provincie Utrecht

Nieuw fietspad tussen Amersfoort en Hoevelaken

14-2-2006 -

Langs het spoor tussen Amersfoort en Hoevelaken komt in de loop van 2006 een nieuwe fietsverbinding. Gedeputeerde Staten stellen hiervoor 272.000 euro beschikbaar. Het nieuwe fietspad is één kilometer lang en zorgt voor een korte route tussen het bedrijventerrein De Hoef en Hoevelaken, via de bestaande tunnel onder de rijksweg A28.

De nieuwe route levert tijdwinst op voor de fietser, want de afstand wordt door deze verkorte doorsteek teruggebracht van 4 naar 2 kilometer. Dit heeft vooral voordelen voor inwoners in de omgeving die de fiets gebruiken voor het woon-werkverkeer. Voor inwoners van de nabijgelegen wijken Kattenbroek en Zielhorst levert deze nieuwe verbinding voordelen op, omdat zij via dit fietspad een recreatieve route kunnen rijden naar bestemmingen als de Schammer, Bloeidaal of het Valleikanaal bij Leusden.

De gemeente Amersfoort is initiatiefnemer van dit project en draagt zelf 272.000 euro bij. Het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht heeft eind 2005 al besloten om 136.000 euro beschikbaar te stellen aan Amersfoort voor
aanvullende financiering. De uitvoering van het project wordt ook getrokken door de gemeente Amersfoort

Op de Fiets!
De nieuwe route is een van de voorbeelden van het provinciale initiatief "Op de Fiets!" Onder deze naam stimuleert de provincie Utrecht sinds 2003 het gebruik van de fiets en worden nieuwe paden aangelegd en in het huidige
netwerk van fietspaden opgenomen. De provincie Utrecht is betrokken bij 32 projecten voor fietspaden die de komende jaren worden aangelegd of verbeterd.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 258 3196

Laatst gewijzigd op 14-02-2006. Paginabeheer: Ron van Dopperen