Politie Gelderland-Midden

Politie zoekt getuigen van aanrijdingen

Publicatiedatum: 14-2-2006 15:45:53

Ede - De Edese politie is op zoek naar getuigen van twee verkeersongevallen in Ede en Lunteren, waarbij de tegenpartij is doorgereden zonder zich bekend te maken. In beide gevallen was alleen materiële schade ontstaan.

Op de Maanderbuurtweg in Ede reed maandagochtend een 80-jarige Edenaar met zijn auto tegen een boom. Volgens de Edenaar was hij even voor twaalf uur gesneden door een onbekend gebleven automobilist, die hem in een bocht in de weg inhaalde. Door deze manoeuvre had de Edenaar moeten uitwijken en belandde met zijn auto in een naast de weg gelegen sloot. De auto van de man had daarbij schade opgelopen; de Edenaar zelf kwam met de schrik vrij.

Later op de dag, omstreeks kwart over twee, reed een 26-jarige automobilist uit Krommenie op de Edeseweg in Lunteren met zijn wagen tegen een verkeersbord. De man had naar eigen zeggen moeten uitwijken voor een bromfietser, die voor hem uit reed en vanaf het fietspad plotseling de weg op zou zijn gereden. Om een aanrijding met de bromfietser te voorkomen week de Krommeniese automobilist uit en botste daarbij tegen een verkeersbord. De bromfietser reed door zonder zich bekend te maken. De automobilist was bij de aanrijding ongedeerd gebleven, maar zijn wagen en het verkeersbord hadden wel schade opgelopen.

In beide gevallen doet de politie een beroep op eventuele getuigen die mogelijk meer informatie hebben die kan leiden tot de opsporing van de doorrijders. Men kan met informatie terecht via 0900-8844 bij de politie. Maar anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---