Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 14 februari 2006

Politie controleert met lasergun

BREDA: De politie van team Prinsenbeemden heeft maandag met behulp van de lasergun een snelheidscontrole gehouden aan de Moskesweg. Tien automobilisten reden harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u en kregen ter plaatse een bekeuring uit handen van de controlerende agenten. Ook gingen 16 bestuurders voor andere feiten op de bon: geen autogordel (4), rijden met geblindeerde ruiten (1), fout parkeren (5), niet handsfree bellen (2), rijden met los helmbandje (2), geen helm (1) en rijden door rood licht.

Airbags buitgemaakt bij autoinbraken

BREDA: Bij een autobedrijf aan de Biesdonkweg is afgelopen weekend in ruim 30 personenautos ingebroken. Het dievengilde had het gemunt op de airbags van de voertuigen. De dader kwam in alle gevallen de auto binnen na het inslaan van een ruitje. De technische recherche van de regio Midden en West-Brabant stelt een sporenonderzoek in.

Politie houdt gesignaleerden aan

BREDA: De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag aan de Zaart een 42-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man stond gesignaleerd om nog een straf van 53 dagen uit te zitten.

Een 45-jarige inwoner van Breda werd maandagmiddag aangehouden. Ook hij bleek nog 30 dagen gevangenisstraf uit te moeten zitten. De politie kwam er achter toen zij rond 19:00 uur assisteerde bij een materiele aanrijding aan de Sint Ignatiusstraat en het voertuig van de man niet verzekerd bleek te zijn. De Bredanaar is na afhandeling van het onverzekerd rijden ingesloten.

Pool aangehouden tijdens diefstal planten

ZUNDERT: Maandagmiddag heeft de politie een 35-jarige inwoner van het Poolse Hecznarowice aangehouden. Rond 15:20 uur meldde de eigenaresse van een kwekerij aan de Achtmaalseweg dat een tweetal personen bezig waren met het stelen van planten. Voor de komst van de politie had de vrouw de contactsleutel uit de auto van het tweetal genomen, zodat zij daarmee niet konden vertrekken. Toen de politie ter plaatse kwam was één van de verdachten er tussen uit gegaan, de 35-jarige Pool werd aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Politie houdt veelpleger aan na inbraak in slooppand

BREDA: Aan de Polderstraat is maandagmiddag een 49-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van inbraak in een woning het Pastoor Pottersplein. Maandagmorgen rond 04:00 uur werd de bewoner van het pand wakker van glasgerinkel. In het voormalige pand van de Open Universiteit trof deze legale bewoner een man aan, die vervolgens het pand weer zonder buit verliet. Aan de hand van het opgegeven signalement ging de politie op zoek naar de dader. De Bredanaar staat bij politie en justitie bekend als veelpleger en is in verzekering gesteld.

Quad uit schuur gestolen

BAVEL: Aan de Seminarieweg is uit een schuur tussen afgelopen donderdag en maandagmorgen een blauwkleurige quad, van het merk Yamaha type 660 Raptor gestolen. De politie heeft het voertuig internationaal gesignaleerd.

Man aangehouden na verduistering

BREDA: Dinsdagmorgen heeft de politie een 54-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal in dienstbetrekking bij zijn werkgever aan de Slingerweg. Dinsdagmorgen werd de man door de manager van het bedrijf betrapt, toen hij (schoonmaak) spullen van zijn werkgever mee wilde nemen. De Bredanaar, die het feit heeft bekend, is op staande voet ontslagen.

Auteur: Henk Snepvangers