Ingezonden persbericht


ExtraFilm gaat partnership aan met Google's Picasa

ExtraFilm versterkt reputatie als grootste B2C online photofinisher in West-Europa

Vanaf vandaag kunnen Picasa(TM)- gebruikers in acht Europese landen voor het bestellen van fotoafdrukken meteen doorklikken naar ExtraFilm. De acht landen zijn: België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Picasa(TM) is de fotomodule van Google(TM). Deze software kan gratis gedownload worden van de Google-websites. Picasa is op korte tijd uitgegroeid tot de referentie-software voor consumenten die hun digitale foto's op een gebruiksvriendelijke manier willen opsporen op hun computer, bewerken en delen. Zodra u Picasa opent, zoekt het programma automatisch al uw afbeeldingen (zelfs de foto's die u vergeten was) en sorteert ze op datum in albums met herkenbare mapnamen. Picasa zorgt ervoor dat uw afbeeldingen altijd netjes op orde zijn.

ExtraFilm(TM) is het centrale "web-to-post" merk van de Imaging Group van Spector. ExtraFilm is in elk West-Europees land actief, met een historisch gegroeide nadruk op Frankrijk, Scandinavië, de Benelux en Zwitserland. ExtraFilm biedt voor elk type consument de gepaste oplossing om kwaliteitsafdrukken van zijn digitale foto te bestellen, maar om ook fotowenskaarten, fotokalenders en photobooks te creëren en te bestellen. Naast de eigen websites voor online bestellingen, biedt ExtraFilm ook een gratis offline bestelprogramma aan waarmee de consument zijn bestelling op CD kan branden, en vervolgens met de post kan doorsturen. Enkele dagen later levert ExtraFilm de bestelling thuis af bij de consument.

In 2005 heeft Spector's Imaging Group meer dan 127 miljoen digitale fotoafdrukken verwerkt, waarvan het merendeel onder de merknaam ExtraFilm. Op basis van de publiek beschikbare informatie, is de Imaging Group daarmee de grootste photofinisher in West-Europa die digitale foto's rechtstreeks naar de eindconsument levert. Ook op het vlak van de traditionele fotografie, is de Imaging Group de leider in het business-to-consumer-segment binnen West-Europa. Digitale en analoge fotoafdrukken waren vorig jaar bij de Imaging Group tezamen goed voor meer dan een half miljard eenheden.

Partnerships vormen een belangrijk aspect in de strategie van de Imaging Group. Vandaag telt de Imaging Group, naast het partnership met Picasa in de acht vernoemde landen, nog een tiental nationale partners waaronder Telenet en Skynet in België, de Windows XP(TM) Print Wizard in Frankrijk, Duitsland, Engeland en Spanje, en de msn(TM) websites in een selectie van landen. De Imaging Group beoogt de partnerships uit te breiden tot andere landen, en tevens nieuwe partnerships af te sluiten met internationale internetbedrijven, software- en hardwarehuizen en telecombedrijven. De Imaging Group wil tegen 2010 meer dan 10% van zijn digitale fotoafdrukken via partnerships halen.

Spector Photo Group is een gediversifieerde foto- en multimediagroep met ongeveer 1400 medewerkers in 11 Europese landen. Spector Photo Group telt twee kernactiviteiten die elk in een aparte divisie zijn gestructureerd: de "Retail Group" en de "Imaging Group". De Imaging Group biedt fotodiensten aan in 11 Europese landen door middel van de eigen merken ExtraFilm en Spector. Daarnaast beschikt de onderneming ook over licenties voor Kodapost in Scandinavië en voor Kodak Images in de Benelux en Frankrijk. De Retail Group werk hoofdzakelijk onder de merknaam Photo Hall en beschikt een winkelnetwerk voor multimediaproducten in België, Luxemburg, het Noord-Oosten van Frankrijk en in Hongarije.