Gemeente Oostzaan

14 februari 2006

* Hondenpoep, een probleem?

* Raadscommissie Algemene zaken donderdag 16 februari
* Waterbodemmonsters

* Kandidatenlijsten verkiezingen

* Uitvoeringsprogramma WMO


---
Hondenpoep, een probleem?
Inwoners van Oostzaan vinden hondenpoep op stoepen, speelveldjes en in bermen hinderlijk. In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Oostzaan is een artikel gewijd aan hondenuitwerpselen. Dit artikel bepaalt dat de eigenaar (of houder) van een hond verplicht is om ervoor te zorgen dat de hond niet poept op een gedeelte van de weg dat (ook) gebruikt wordt door voetgangers. Als hondenbezitters uitwerpselen direct verwijderen, voorkomen zij een overtreding van de APV. Daarnaast is het verboden om honden uit te laten op kinderspeelplaatsen, speelweiden, in zandbakken en dergelijke. Verder heeft het college van burgemeester en wethouders de mogelijkheid om een aantal plaatsen aan te wijzen waar het toegestaan is om honden uit te laten. Zon plaats wordt aangegeven door middel van een bord. De gemeente kan overtreders een boete opleggen. Het is echter moeilijk om een overtreding te constateren, aangezien overtreders op heterdaad moeten worden betrapt.
Dringend beroep
Wij doen een dringend beroep op hondenbezitters om hondenpoep direct op te ruimen op plaatsen waar kinderen of voetgangers komen. Hiermee wordt de regelgeving nageleefd en kan iedereen gebruik maken van een poepvrije stoep. Daarnaast houden we Oostzaan schoon.


---

Raadscommissie Algemene zaken donderdag 16 februari Op donderdag 16 februari is er een extra vergadering van de raadscommissie Algemene zaken over grote projecten in dorpshuis De Greep, ds. Nanne Zwiepsingel 1 in Oostzaan. De reden voor deze extra vergadering is een verzoek van de projectgroep Centrumplan om een presentatie te geven aan de commissie Algemene Zaken over de plannen voor de inrichting van de buitenruimte in het nieuwe Centrumplan. Bij deze vergadering worden ook de omwonenden van harte uitgenodigd. Tijdens deze bijeenkomst is inspreken niet mogelijk. Een officieel inspraakmoment volgt later, als de stukken officieel worden behandeld. Er is gelegenheid om vragen te stellen.


---

Waterbodemmonsters
Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier wil in samenwerking met Gemeente Oostzaan in 2006 een nieuw baggerplan uitwerken. Voor een dergelijk baggerplan is het nodig om de kwaliteit te weten van de bagger in de sloten van Oostzaan. Daarom worden er binnen de "rode contour" van ons dorp in alle sloten waterbodemmonsters genomen. Deze monsters worden onderzocht in een laboratorium. Het nemen van monsters vindt plaats tussen 13 februari en 13 maart 2006.


---

Kandidatenlijsten verkiezingen
De volgende stukken liggen op het gemeentehuis ter inzage:
* De ingeleverde en door het hoofdstembureau onderzochte kandidatenlijsten conform het bepaalde in artikel I 3, lid 1 van de Kieswet.

* Het proces-verbaal van de zitting van het hoofdstembureau, waarin beslist is over de geldigheid van de lijsten, over het handhaven van de daarop voorkomende kandidaten en over het handhaven van de daarboven geplaatste aanduiding van een politieke groepering.


---

Uitvoeringsprogramma WMO
De gemeenteraad van Oostzaan heeft op 6 december 2005 de beleidskaders voor de Wet maatschappelijke ondersteuning vastgesteld. Deze wet treedt naar verwachting in werking op 1 januari 2007. De Welzijnswet, de Wet voorzieningen gehandicapten, de huishoudelijke verzorging vanuit de AWBZ en enkele AWBZ-subsidieregelingen worden onderdeel van deze wet. Het college van b&w is verantwoordelijk voor de verdere uitvoering. Er is een uitvoeringsprogramma opgesteld voor 2006-2010. Het college heeft dit programma, dat wordt toegezonden aan alle belanghebbenden, voorlopig vastgesteld. Er is gelegenheid hier tot 14 maart op te reageren. De reacties worden verzameld en aangeboden aan het college, waarna een definitief besluit wordt genomen. Heeft u geen beleidsplan ontvangen maar heeft u wel interesse? U kunt dan een exemplaar aanvragen bij mevrouw A. Vrieze of mevrouw M. Buijs, tel: (075) 684 77 77.

Terug naar boven