Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven

Bredewater 8 Postbus 7259 2701 AG Zoetermeer Tel. (079) 352 30 00 Fax (079) 351 54 78 E-mail: colo@colo.nl

Werken & Leren

:: 14 Feb 2006

CWI-jongerenadviseurs kunnen jongeren aanmelden voor de actiedag Kom in het leerbedrijf

De doelgroep van Kom in het leerbedrijf is inmiddels uitgebreid naar jongeren. CWI-jongerenadviseurs krijgen ook de mogelijkheid om bezoeken te regelen met de reeds aangemelde bedrijven. Daarmee krijgen nog meer jongeren de gelegenheid zich te oriënteren op beroepen en de opleiding die daarvoor nodig is. Op deze manier wordt getracht om het beschikbare aanbod van bedrijven zo veel mogelijk in te zetten.

Inmiddels zijn er voor 1350 leerlingen afspraken gemaakt bij bedrijven. Deze leerlingen zijn afkomstig van 50 verschillende vmbo scholen. Het aanbod van bedrijven bestaat uit ruim 1400 bedrijven (zie www.kominhetleerbedrijf.nl) dat aan 24.000 leerlingen plaats kan bieden.
Scholen hebben tot 15 februari de gelegenheid gekregen om extra verzoeken voor bedrijven in te dienen als het aanbod niet toereikend was in hun regio. Door een dertigtal scholen is hiervan gebruik gemaakt. Vanuit de kenniscentra worden inspanningen verricht om deze gerichte vragen af te handelen met de betrokken onderwijsinstelling.

Scholen, jongerenadviseurs en bedrijven kunnen tot 8 maart inschrijven.