Lisse Oplichters aangehouden Een 38-jarige man uit Holtheze en een 31-jarige vrouw uit Hengelo, zagen in het weekend van 13 tot 16 januari 2006 kans om een hotel aan de Heereweg op te lichten. Een receptionist die het vluchtende stel probeerde tegen te houden kwam ten val en liep schaafwonden aan de handen op. Het stel checkte zich in, maakte gebruik van de faciliteiten van het hotel waaronder het restaurant en probeerde zich op maandagmorgen, nadat ze zich betrapt voelden, via de nooduitgang uit de voeten te maken zonder enige rekening te betalen. Een receptionist die het portier van de auto vasthield in een poging om het tweetal te stoppen, werd door de wegscheurende auto tegen de grond gesmeten. Nadat aangifte was gedaan van oplichting en doorrijden na aanrijding stelde de politie een onderzoek in. De twee vermoedelijke verdachten werden in het landelijke opsporingssysteem gezet. Vandaag, dinsdag 14 februari kreeg de politie het bericht dat de twee in Wolfheze door het Klpd waren aangehouden. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in de Bollenstreek en zitten vast. De politie stelt een nader onderzoek in naar de gedragingen van de twee. Mogelijk dat zij meer op hun kerfstok hebben.

Warmond Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Warmundastraat. De inbraak vond plaats tussen maandag 13 februari rond 23.00 uur en dinsdag 14 februari 06.00 uur. Het vermoeden bestaat dat de dader(s) is/zijn binnengekomen door via de brievenbus het deurslot te ontgrendelen. Door dit zogeheten hengelen kwam men binnen en nam daar verschillende goederen weg waaronder jassen, passen, een mobiele telefoon, autosleutels, een rijbewijs en kentekenbewijs, een mp-3 speler en 2 portemonnees. De inbraak vond plaats terwijl de bewoners thuis waren. De politie adviseert om zoveel als mogelijk is de sloten van deuren op het nachtslot te doen. Hengelen als methode om binnen te komen wordt daarmee voorkomen.

Gouda Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Prinses Julianastraat. De inbraak vond plaats op maandagavond 13 februari rond 20.15 uur. Een buurtbewoner hoorde bij een woning gestommel en zag twee jongens wegrennen. Bij een nadere beschouwing zag hij dat er latjes van een deur waren verwijderd. De bewoner miste enkele pakjes sigaretten.

---------------------------------------------- einde berichten -------------------------------------------


---

---- --