Het Nederlandse Rode Kruis

14 februari 2006
Nieuwe en oude bewoners zetten zich in voor Mappa Mondo in Hotel Big Brother

De nieuwe Big Boss van Hotel Big Brother is Annelies Fleers. Zij zal een week de leiding nemen in het hotel en zit vol goede ideeën. Theo Nabuurs, die een week de Big Boss was in Hotel Big Brother, heeft het Hotel verlaten. Theo heeft afgelopen week heel wat stof doen opwaaien. Niet elke Hotelier kon zijn aanpak waarderen, maar er werd onder zijn leiding aardig wat geld opgehaald voor het Mappa Mondo-huis.

Al 60.000 opgehaald
Door hard te werken en het opzetten van leuke acties is er veel geld opgehaald; wekelijks is er een bingo-avond en treden er artiesten op. Tot nu toe is er door de bewoners meer dan 60.000 euro opgehaald. Een fantastisch bedrag, maar er is nog veel meer geld nodig voor Mappa Mondo Waalre.

Hotel Big Brother is van start gegaan met de volgende BN´ers. Viola Holt, Frank Awick, Bonnie St Claire, Bart Spring in t Veld, Gert Timmerman en Kelly van der Veer en Monique Sluyter. Bart, Gert en Kelly hebben inmiddels het huis verlaten, maar het team is intussen versterkt door John Jones, Ferri Somogyi en voormalig Dolly Dot Anita Heilker. Hoe zullen de Hoteliers reageren op de vrouwelijke aanpak van Annelies Fleers?

Over Hotel Big Brother
Hotel Big Brother wordt gerund door acht bekende Nederlanders. Hun opdracht is zoveel mogelijk geld te verdienen. Niet voor henzelf, maar voor een goed doel: het nieuwe Mappa Mondo-huis van het Nederlandse Rode Kruis. Elke week vindt in het Hotel een groot diner plaats waarvan de zitplaatsen worden geveild. Hiernaast zal het Hotel-team allerlei spraakmakende evenementen organiseren.

Kijken dus!
Je kunt op internet 24 uur per dag hun activiteiten volgen via de website van Hotel Big Brother. Kijken dus naar het enige hotel van Nederland waar niets geheim blijft. Hotel Big Brother: op werkdagen om 19:30 uur en maandag een live-uitzending om 20.30 uur op Talpa.

MAPPA MONDO

In de Mappa Mondo-huizen vangt het Rode Kruis kinderen met bijvoorbeeld leukemie, aids of kanker op. Mappa Mondo is uitgerust met alle medische voorzieningen. Het team van Mappa Mondo bestaat uit gespecialiseerde verpleegkundigen, pedagogische medewerkers en een enorme groep Rode Kruis-vrijwilligers.

Thuisvoelen
Voor de permanente bewoners is ziekenhuisopname niet meer noodzakelijk, maar is er buiten het ziekenhuis niemand die hen kan opvangen. De tijdelijke bewoners zijn kinderen van wie de ouders of verzorgers de zorg even niet meer aankunnen. In Mappa Mondo voelen kinderen zich thuis zonder dagelijks aan hun ziekte herinnerd te worden. Meer informatie over Mappa Mondo.

Derde Mappa Mondo-huis
Het geld dat Hotel Big Brother opbrengt zal het Rode Kruis besteden aan het derde Mappa Mondo-huis, waar nu aan wordt gewerkt in Waalre (NB). U kunt uw bijdrage storten op giro 4426.