Gemeente Heerde

Gemeente Heerde

Persbericht

Onderwerp: Duizend percelen aangesloten op riolering buitengebied gemeente Heerde

Ruim duizend percelen in het buitengebied van de gemeente Heerde zijn de afgelopen elf jaar aangesloten op de riolering. Dit grootscheepse project wordt dinsdag 14 februari officieel afgerond met het in gebruik stellen van een rioolgemaal in Wapenveld.Wethouder Wim De Weerdt verricht deze handeling om 16.00 uur aan De Belt in Wapenveld ter hoogte van huisnummer 8.

De aanleg van de riolering is gestart in het gebied Hoornerveen in 1995. Sindsdien zijn er elf projecten geweest waarbij in het buitengebied riolering is aangelegd. Er zijn in totaal ruim 1.000 percelen aangesloten op de riolering. De aanleg van de riolering in het buitengebied heeft circa 9 miljoen euro gekost. De gemeente Heerde heeft daarvoor onder meer subsidies gekregen van Provincie Gelderland, Europese subsidie uit het Plattelands Ontwikkelingsprogramma en van Waterschap Veluwe.

In goed overleg met de bewoners van het gebied heeft het bedrijf StuytVriezen Infra B.V. uit Olst de hele voorbereiding en uitvoering van de projecten verzorgd.

Met de ingebruikstelling van het nieuwe rioolgemaal is de aanleg van riolering in het buitengebied officieel afgerond. Het hele buitengebied van de gemeente Heerde is nu voorzien van riolering, op een klein aantal panden na. De meeste van deze panden hadden al andere voorzieningen, zodat er niet meer ongezuiverd wordt geloosd.