Waterschap Regge en Dinkel


Zesde deelplan Nieuwe Stroomkanaal
14-02-2006

In deelplan zes wordt het Nieuwe Stroomkanaal in de bebouwde kom van Westerhaar-Vriezenveensewijk (vanaf de Hoofdweg tot de Sluiskade) geschikt gemaakt voor de afvoer van het extra water uit het Geesters Stroomkanaal en worden de aanwezige problemen met beheer en onderhoud opgelost. Daarnaast wordt met de herinrichting (aanleg van bloemrijke vooroevers, een parkje, twee wandelbruggen en een vistrap) een aanzienlijke kwaliteitsimpuls gegeven aan de belevingswaarde van water in de bebouwde kom van Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Het plan ziet er in grote lijn als volgt uit.

Het onderhoudspad op de linkeroever wordt omgevormd tot een bloemrijke oever terwijl i.v.m. de veiligheid de rechteroever van een vooroever wordt voorzien.

De rechteroever is en blijft daarbij geschikt voor wandelaars en andere rustige vormen van recreatief medegebruik.

De huidige automatische stuw inclusief het hekwerk bij de nieuwe woningen aan het Nieuwe Stroomkanaal wordt opgeruimd en vervangen door een vistrap nabij de Hoofdweg.

Qua vormgeving heeft hierbij afstemming plaats gevonden met de in aanbouw zijnde Klaampe en tevens wordt de belevingswaarde van het water versterkt.

De duiker bij de huidige Klaampe wordt vervangen door een wandelbrug. Ook de vormgeving van de brug is afgestemd op de vormgeving van de in aanbouw zijnde Klaampe.

De ontwikkeling van een door de gemeente Twenterand aan te leggen parkje nabij de nieuwe woningen aan het Nieuwe Stroomkanaal is geïntegreerd in deelplan 6.

Naast wandelpaden wordt daarbij ook de belevingswaarde van het water versterkt door de bouw van een aantal houten vlonders in een van de wandelpaden.

Voor de bereikbaarheid van dit parkje vanuit de omliggende wijk wordt een nieuwe wandelbrug over het Nieuwe stroomkanaal gebouwd.

Inloopbijeenkomst

Waterschap Regge en Dinkel wil u graag over dit deelplan informeren. Daarom wordt op woensdag 8 maart 2006 vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur in zalencentrum De Klaampe, Oranjestraat 10 te
Westerhaar-Vriezenveensewijk een inloopbijeenkomst georganiseerd.

Tijdens deze inloopbijeenkomst kunt u kennis nemen van de planuitwerking en verdere planprocedure(s) van deelplan zes. Medewerkers van waterschap Regge en Dinkel en de gemeente Twenterand lichten het plan en de procedure(s) toe en beantwoorden uw vragen.

Terinzagelegging
Het plan ligt van 6 februari 2006 tot en met 20 maart 2006 ter inzage in het waterschapshuis, Kooikersweg 1 te Almelo, op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het plan zowel schriftelijk als mondeling kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het dagelijks bestuur van het waterschap Regge en Dinkel, postbus 7600 GA te Almelo. Indien u uw zienswijzen mondeling wilt aangeven verzoeken wij u hiervoor een afspraak te maken via telefoonnummer 0546 - 832 916.

Lees hier meer informatie over het project.