Politie Gelderland-Midden

Politie rolt drie hennepkwekerijen op

Publicatiedatum: 14-2-2006 16:55:12

Elst - De politie van het district Rivierenland heeft maandag drie hennepkwekerijen opgerold in Andelst, Bemmel en Huissen. Bij de drie ruimingen werden in totaal vier verdachten aangehouden. Anonieme tips zetten de politie steeds op het spoor van de aanwezigheid van de kwekerijen.

In Andelst stuitten agenten in een caravan achter een woning op 96 hennepplanten. De bewoners van het nabij gelegen huis, een 45 jarige vrouw en een 55-jarige man, werden daarbij aangehouden. De planten en kwekerijapparatuur werden in beslag genomen en zijn inmiddels vernietigd. Van diefstal van stroom was niet gebleken. De twee verdachten zijn na verhoor weer op vrije voeten.

In een woning in Bemmel werden ruim 600 hennepplanten in beslag genomen. De zolderverdieping van de woning bleek als kwekerij te zijn ingericht. Ook hier werd de benodigde apparatuur in beslag genomen samen met de planten. Door het energiebedrijf werd tevens de stroommeter uit de woning gehaald omdat er illegaal stroom werd afgetapt. De bewoners, twee Bemmelnaren van 31 en 49 jaar, werden aangehouden en zijn over de kwekerij aan de tand gevoeld en daarna vrijgelaten.

In Huissen werd weliswaar een als hennepkwekerij ingerichte ruimte in een woning aangetroffen, maar de hennepplanten bleken reeds te zijn geoogst. Toch werd de kwekerijapparatuur in beslag genomen en vernietigd. Ook hier bleek sprake van illegale stroomafname en werd de stroommeter door het energiebedrijf meegenomen. In de woning werden geen personen aangetroffen. Naar de verantwoordelijke wordt nog wel gezocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---