Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 029

datum: 14 februari 2006

Gemeente en Krijco tekenen samenwerkingsovereenkomst dansgelegenheid

Op dinsdag 14 februari 2006 hebben gemeente Amersfoort en Krijco Amusement BV een samenwerkingsovereenkomst getekend. Het doel van de overeenkomst is de realisatie van de dansgelegenheid aan de Westsingel/Hellestraat.

Wethouder Mirjam van 't Veld namens de gemeente en mevrouw Corry van Amstel namens Krijco hebben de overeenkomst ondertekend. Bij de ondertekening was ook een vertegenwoordiging van Young Vision aanwezig.

Al lange tijd bestaat bij de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders en een groot deel van de Amersfoortse inwoners de wens om weer een dansgelegenheid in de stad te krijgen. Amersfoort is de afgelopen jaren snel gegroeid en groeit nog door. Op dit moment is 31% van de inwoners jonger dan 24 jaar. "Dat brengt dynamiek in de stad. Een jonge, snel groeiende stad als Amersfoort heeft een gezellig uitgaanscentrum nodig. Daar hoort een dansgelegenheid ook bij", aldus wethouder Mirjam van 't Veld.

Afspraken

Amersfoort mag bruisen, maar dat moet wel op een beheerste manier gebeuren, want voor de leefbaarheid van het centrum is het ook belangrijk dat in de binnenstad kan worden gewoond. Om die reden heeft het college laten onderzoeken wat het mogelijke effect zal zijn van de komst van een dansgelegenheid en welke maatregelen dan nodig zijn. De raad heeft het college verzocht alle afspraken tussen Krijco Amusement en de gemeente in een privaatrechtelijke overeenkomst vast te leggen. Dit heeft geleid tot de samenwerkingsovereenkomst; deze bevat afspraken over onder andere planologische randvoorwaarden, vergunningen, realisatie, geluidsisolatie, verlichting.

Werkzaamheden
In 2005 is een artikel 19-procedure gevoerd om de functiewijziging van het pand aan de Westsingel/Hellestraat mogelijk te maken. Deze is op 24 januari 2006 door de gemeente vastgesteld. In het kader van de zienswijzenafhandeling is nogmaals nadrukkelijk naar de milieuaspecten gekeken, zoals geluid en luchtverontreiniging. Vanaf dit moment wordt weer met volle energie aan het bouwplan gewerkt. Naar verwachting wordt de bouwvergunning na de zomer verleend.

Young Vision
Young Vision is de jongerenraad van Amersfoort. 20 jongeren in de leeftijd van 14 tot 23 jaar adviseren de wethouder en de gemeente over alles wat voor hen belangrijk is. Een dansgelegenheid is natuurlijk een belangrijk onderwerp van gesprek. De vertegenwoordiging van Young Vision is bij de ondertekening aanwezig geweest om ideeën en tips voor de dansgelegenheid aan Krijco Amusement mee te geven.

Informatie: Mirjam Boon, communicatieadviseur voor de sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), afdeling Economische Ontwikkeling van de Gemeente Amersfoort, telefoon 033 496 45 48 of 06 55 12 39 83, mail: mcm.boon@amersfoort.nl.


---- --