Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 031

datum: 14 februari 2006

Gemeente Amersfoort breidt trouwmogelijkheden uit

Met de komst van een 'eenvoudige huwelijksplechtigheid' breidt de gemeente Amersfoort haar trouwmogelijkheden uit. De nieuwe, eenvoudige plechtigheid wordt voltrokken in een van de trouwkamers van het stadhuis, op de donderdagochtend, -middag of -avond en kost E 100,--. Een trouwboekje is bij de kosten inbegrepen.

Middenweg
In Amersfoort was het al mogelijk te kiezen voor een uitgebreide huwelijksceremonie in het oude stadhuis, een huwelijk op locatie of voor een kosteloos huwelijk op de maandagmorgen. In de praktijk blijkt dat niet iedereen behoefte heeft aan een traditionele ceremonie. Met de uitbreiding van trouwmogelijkheden in de vorm van een eenvoudige plechtigheid voorziet de gemeente in een groeiende behoefte. In alle gevallen wordt het huwelijk voltrokken door een officiële ambtenaar van de burgerlijke stand.

Wachtlijsten bestaan niet
De gemeente Amersfoort kent geen wachtlijsten voor huwelijken. Samen met huwelijkskandidaten wordt een passende vorm en een passend moment gezocht. Wanneer snelheid gewenst is, bijvoorbeeld bij zwangerschap of emigratie, zorgt de afdeling burgerzaken voor een snelle en adequate oplossing.

Trouwen op locatie
Naast de trouwmogelijkheden op het stadhuis zelf, kent de gemeente al een aantal jaren de mogelijkheid om te trouwen op een zelf gekozen locatie. De gemeente was landelijk de eerste die in 2000 deze mogelijkheid aan bruidsparen bood. Plaats en tijdstip worden in overleg met de afdeling burgerzaken vastgesteld. Als de locatie wordt goedgekeurd gaat het in dat geval altijd om een uitgebreide plechtigheid.

Informatie: voor meer informatie over de huwelijksmogelijkheden binnen de gemeente Amersfoort kunt u contact opnemen met Ruth Gorissen, communicatieadviseur bij de sector Dienstverlening, Informatie en Advies (DIA), telefoon 033 469 44 60 of R.Gorissen@amersfoort.nl.


---- --