Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 030

datum: 14 februari 2006

Parkeren aan de singelzijde Scheltussingel blijft gehandhaafd

Vandaag heeft het college van burgemeester en wethouders het definitieve ontwerp vastgesteld voor de herinrichting van de Scheltussingel, de Flierbeeksingel en de Van Randwijcklaan. De reacties van bewoners en belanghebbenden zijn verwerkt en het ontwerp is op onderdelen aangepast. In het definitieve ontwerp is het parkeren aan de singelzijde gehandhaafd. Daarmee heeft het college het bezwaar ingewilligd van vele Scheltussingel-bewoners. Tijdens een inloopavond krijgen bewoners meer informatie over het definitief ontwerp.

Definitief ontwerp
Er komt in de plaats van de bestaande verkeersregelingen een rotonde op de kruising Van Randwijcklaan/Kamp voor een betere verkeersafwikkeling en een betere bereikbaarheid voor fietsers. De Scheltussingel verandert van een 50 km-weg in een 30 km-weg en het parkeren aan de singelzijde blijft in het definitief ontwerp gehandhaafd. Er komt een nieuwe bushalte voor buslijn 6 en 7 op de Flierbeeksingel (nabij de Kamp) en één op de Scheltussingel (nabij de Van Assenraadstraat). De Flierbeeksingel krijgt een nieuwe asfaltlaag. Het aantal rijbanen op de brug op de Kamp gaat van vier naar twee. Ook het aanzien van de brug wordt verbeterd.

Nieuw riool in de Scheltussingel
Naast de herinrichting van deze wegen vindt een rioolrenovatie plaats aan de Scheltussingel. Tussen de Van Goudoeverstraat en de Hooglandseweg-Zuid wordt het bestaande gemengde riool vervangen door een gescheiden rioolstelsel, namelijk aparte riolen voor de afvoer van huishoudelijk afvalwater en regenwater.

Inloopavond

Om bewoners en belanghebbenden meer informatie te geven over het definitief ontwerp houdt de gemeente op maandag 27 februari 2006 een inloopavond. Het projectteam geeft dan tekst en uitleg bij het ontwerp. Bewoners en belanghebbenden zijn van harte welkom tussen 19.30 uur en 21.00 uur in het St. Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis in de St. Brandaenstraat 4. Tot die tijd ligt het ontwerp ter inzage in de Observant, Stadhuisplein 7, en in wijkcentrum De Roef, Van Assenraadstraat 2.

Planning

Nu het college heeft ingestemd met het ontwerp, begint de voorbereidingsfase voor de uitvoering. De Flierbeeksingel en de rotonde Kamp komen naar verwachting vanaf september 2006 in uitvoering. De Scheltussingel, waar de riolering wordt vervangen, wordt aansluitend in fases uitgevoerd.

Informatie: Faouzzia Zaghdoud, communicatieadviseur Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB) gemeente Amersfoort, telefoon 033 469 47 82 of e-mail f.zaghdoud@amersfoort.nl.


---- --