Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 032

datum: 14 februari 2006

Aanpassingen op nota horecabeleid 2006-2010

De nota Horecabeleid 2006-2010 is op onderdelen aangepast. Aanleiding hiervoor was de raadsbehandeling in de Ronde op 24 januari. Het college van burgemeester en wethouders heeft deze aanpassingen vastgesteld en de nota zal op 28 februari opnieuw door de raad in behandeling worden genomen.

De raad staat positief ten opzichte van de horecaontwikkeling zoals deze is verwoord in de nota. Er is gevraagd om strakkere formuleringen. Daarnaast wil de raad meer betrokken blijven bij individuele locaties. In woongebieden worden geen mogelijkheden geboden voor nieuwe horeca. De raad vindt handhaving van de openbare orde belangrijk, daarom is het beleid scherper geformuleerd. Daarnaast worden de inspanningen uit het verleden om overlast terug te dringen voortgezet, o.a. zaken als Convenant Veilig Uitgaan, overleg met politie, Gewest Eemland (geluidsregels) etc.

Overige wijzigingen
Amicitia: Extra horecaontwikkeling in Amicitia is op dit moment niet aan de orde. De raad ziet eventuele bestemmingswijziging/-verruiming als onderdeel van een breder pakket van maatregelen om Amicitia beter te laten functioneren. Een plan hiervoor moet eerst getoetst worden alvorens uitspraken te doen over extra horeca-invulling.

Horecaconcentratiegebied voor Horeca B: Op de Hof worden de uitbreidingsmogelijkheden pas geboden als het huidige maximum aantal horecavergunningen ook daadwerkelijk wordt benut. Hiervan is de komst van een ontnuchteringszaak uitgezonderd.

St. Aegtenkapel: De raad wil, als daartoe een concreet en passend voorstel wordt gedaan, horeca C (in plaats van A) in St. Aegtenkapel aan 't Zand planologisch mogelijk maken. Horeca C is ondersteunend, en daarmee ondergeschikt aan, het culturele gebruik (de hoofdfunctie) van de St. Aegtenkapel.

Studentenhoreca: Aan dit besluit wordt toegevoegd: een proef voor de duur van een jaar met ruimere openingstijden op donderdag op de Hof.

Informatie: Mirjam Boon, communicatieadviseur voor de sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), afdeling Economische Ontwikkeling van de Gemeente Amersfoort, tel. 033 496 45 48 of 06 55 12 39 83, mail: mcm.boon@amersfoort.nl.


---- --