Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (14/02/06)

OOSTERHOUT NB, 14 februari 2006

Meisje (16) gewond bij verkeersongeval

OOSTERHOUT: Op dinsdagochtend 14 februari rukten de hulpdiensten uit naar een verkeersongeval op de Eikdijk in Oosterhout. Een 21-jarige automobilist uit Oosterhout wilde op de kruising van de Eikdijk en de Europaweg linksaf slaan. Op de voorrangsweg Europaweg reed op dat moment een andere personenauto, bestuurd door een 18-jarige inwoner van Dongen. De man uit Oosterhout had vermoedelijk geen goed zicht op de rijbaan omdat er een aantal voertuigen voorgesorteerd waren om rechtsaf de Eikdijk in te rijden. De man reed toch de kruising op en plotseling kwam vanachter de voorgesorteerde voertuigen de automobilist uit Dongen. Tussen beide voertuigen ontstond een aanrijding. Op de passagiersstoel van de aangereden auto zat een 16-jarig meisje dat klaagde over last van haar rug en nek. Het ambulancepersoneel was daarom van mening dat zij rechtstandig uit de auto gehaald moest worden. De brandweer heeft daarom het dak van de auto afgeknipt. Dat gebeurde dus op medische indicatie en niet omdat het slachtoffer bekneld zat. De politie maakte proces-verbaal op en trad verkeersregelend op.

Notoire winkeldieven opgepakt

WAALWIJK: Surveillerende agenten vonden het zaterdagmiddag 12 februari opvallend dat een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op een fiets rondreed met een spiksplinternieuwe naaimachine achterop. De man is een notoire winkeldief en bij controle van zijn tas vonden de agenten een hoeveelheid kettinkjes, armbanden en oorbellen en 36 flessen shampoo. De man is voor nader onderzoek ingesloten, omdat hij ervan verdacht wordt op meer plaatsen winkeldiefstal te hebben gepleegd.
Inmiddels heeft onderzoek uitgewezen dat de diefstallen op 10 en 11 februari gepleegd werden bij diverse winkels in winkelcentrum De Els. De man heeft hierover een bekentenis afgelegd. Zijn vriendin, een 36-jarige Vlijmense, werd eveneens ontboden aan het politiebureau en legde eveneens een bekennende verklaring af over de diefstallen. Verder bekende zij nog de diefstal van een pop uit een speelgoedwinkel, gepleegd medio november 2005. De vrouw verklaarde diverse winkeldiefstallen op bestelling te plegen.
Ook de fiets, waarop de verdachte reed, bleek van diefstal afkomstig. De politie heeft de tweewieler, die in Waalwijk was gestolen, in beslag genomen.

Politie neemt rijbewijs af van dronken beginnend bestuurder'

HANK: In de nacht van maandag 13 februari op dinsdag 14 februari controleerden agenten de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde om 01.45 uur op de Provincialeweg. De 20-jarige bestuurder uit Ammerzoden bleek alcohol genuttigd te hebben. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 400ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op en namen zijn beginnerrijbewijs in. Daarnaast kreeg de man een rijverbod van 5 uur opgelegd. De verdachte is om 02.40 uur weer in vrijheid gesteld. Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Bij een Beginnend Bestuurder ligt die grens lager, namelijk al bij 350 ug/l. De regeling geldt voor iedereen die voor de eerste keer een rijbewijs haalt; de leeftijd van de bestuurder speelt geen rol.

Agenten vinden drugs bij routinecontrole

OOSTERHOUT: Bij een routinecontrole van een personenauto vond de agenten verdovende middelen. Een 42-jarige automobilist uit Oosterhout werd op maandag 13 februari om 14.30 uur gecontroleerd op de Kalbergseweg. In de auto zagen de agenten een gripzakje met wit poeder, vermoedelijk amfetamine (harddrugs). De verdachte werd op dat moment meteen aangehouden. Bij nadere inspectie van de auto troffen de agenten in de kofferbak een vuilniszak met hennepafval (softdrugs) De man is eerder voor drugsdelicten met politie en justitie in aanraking geweest. Hij is in verzekering gesteld en ingesloten. De verdovende middelen zijn in beslag genomen.

Arrestatie vanwege rijden tijdens invordering rijbewijs

WAALWIJK: Een 21-jarige inwoner van s-Hertogenbosch is op maandag 13 februari aangehouden. Het rijbewijs van hem was een paar dagen tevoren ingevorderd en de man was toch weer achter het stuur gestapt. Zaterdagavond 11 februari raakte de man zijn rijbewijs kwijt vanwege het rijden onder invloed. Hij was toen op de A59 bij een aanrijding betrokken, terwijl hij onder invloed was van alcohol. Aan het bureau blies de man 625 ug/l. Zijn rijbewijs is meteen ingenomen. De man pleegde opnieuw een verkeersmisdrijf door maandag toch weer te gaan rijden. Agenten zagen hem om 17.40 uur rijden in de Heulstraat. Er is opnieuw proces-verbaal tegen hem opgemaakt en hij mag zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.

Woninginbraak

MADE: Maandag 13 februari omstreeks 11.45 uur bleek dat er was ingebroken in een woning aan de Fazantenlaan. Aan de achterzijde van de woning bleek een raam te zijn opengebroken. De buit bestaat onder andere uit sieraden. De politie stelt een onderzoek in en heeft onder andere een buurtonderzoek gehouden.

Politie rolt hennepkwekerij op en treft vuurwapen aan

S-GRAVENMOER: De politie stelde maandag 13 februari een onderzoek in een woning aan de Julianalaan in. Reden voor dit onderzoek was een melding, binnengekomen bij de tiplijn Meld Misdaad Anoniem, dat er hennep werd gekweekt in de woning. Dat bleek inderdaad het geval te zijn. Politiemensen troffen in een schuurtje annex bijkeuken en in twee slaapkamers hennepkwekerijen aan. In totaal ging het om 536 hennepplanten (192 in de schuur en 169 en 175 in de slaapkamers). Bovendien vonden de politiemensen in de woning een omgebouwd gasalarmpistool. Dit vuurwapen is in beslag genomen.
In de woning bevond zich een 27-jarige Bulgaarse zonder vaste woon- of verblijfplaats. Deze vrouw is aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Omdat ze niet kan aantonen legaal in ons land te verblijven, wordt ze hierna overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. De hennepkwekerijen zijn ontmanteld en alle planten en groeibenodigdheden worden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de huurder van de woning, wiens identiteit bij de politie bekend is.

Deze zaak werd opgelost met behulp van de Meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000. Bellers hoeven hun naam niet te noemen en ook de nummerweergave is voor dit speciale telefoonnummer buiten werking gesteld. Verder worden geen bandopnames van de telefoongesprekken bewaard. De medewerkers van de landelijke meldlijn geven de binnengekomen informatie direct door aan de politiekorpsen in het land. Aan de hand van binnengekomen tips rechercheert de politie verder.

Auto ernstig beschadigd na aanrijding met geit

LAGE ZWALUWE: Dinsdag 14 februari omstreeks 05.30 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist op de Dirk de Botsdijk een aanrijding had gehad met een geit. Ter plaatse bleek de automobilist, een 46-jarige inwoner van Lage Zwaluwe, inderdaad tegen een geit te zijn gereden. Het dier overleefde de aanrijding niet. De betrokken auto raakte aan de voorzijde zwaar beschadigd en moest worden weg getakeld. Onderzoek wees uit dat het diertje toebehoorde aan een inwoner van Lage Zwaluwe. Die vertelde dat het geitje was ontsnapt tijdens het laden van een vrachtwagen. Eigenaar en gedupeerde zijn door de politie met elkaar in contact getreden om de schade te regelen.

Einde berichtgeving.

Auteur: Leonie van Ooijen en Jeroen Steenmeijer