Ingezonden persbericht


Luc jacobs benoemt tot directeur telecom bij econocom group

Brussel, 14 februari 2006 - Op 1 februari 2006 is Luc Jacobs benoemd tot directeur van de internationale Telecomtak binnen de Econocom Groep.

Econocom wil met deze benoeming haar belangrijke positie op gebied van telecommunicatiediensten, die ze sinds 2004 in meerdere landen inneemt (1), verder versterken en haar Europees marktaandeel vergroten. Voor het jaar 2006 wil Econocom haar leiderschapspositie inzake mobiele diensten naar bedrijven toe in Frankrijk en in de Benelux verder uitbouwen, en de telecommunicatie activiteiten in Zuid-Europa lanceren.

De 39-jarige Luc Jacobs behaalde zijn diploma van ingenieur in de elektronica aan de ECAM en een diploma 3de cyclus Management aan de Solvay Business School. Luc Jacobs begon zijn carrière bij Eupen Cabelworks, waar hij verantwoordelijk was voor Sales en Marketing, tot hij Sales Directeur werd bij CATV. In 1992 werd hij verantwoordelijk voor de internationale projecten bij AES Prodata, wereldwijde nummer één op gebied van magnetische identificatie systemen. In 1998 vervoegde hij zich bij de Nokia Groep, waar hij instond voor de commercialisering van diensten en infrastructuur naar Proximus in België en Vodafone filialen in Europa. Sinds 2004 was Luc Jacobs bij Nokia verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de multimedia-activiteiten in de EMEA-zone (Europa, Midden Oosten en Afrika).

Over Econocom
Econocom is een dienstverlenend bedrijf dat gespecialiseerd is in het beheer van informatica- en telecommunicatie infrastructuren. Vanuit haar vestigingen in Europa (2) , kan Econocom rekenen op de ervaring en deskundigheid van 1.770 medewerkers, onder wie 1.200 ingenieurs en technici. Het aandeel Econocom Group maakt deel uit van de index Next Economy van Euronext. Het is genoteerd op de eerste markt van Euronext Brussel.

###